2019-02-17 08:00:00 Improvizációs és bárest a Cziffra fesztiválon

Vasárnap este kezdődik a 11. Armel Opera Festival

Vasárnap este a Müpában, Glück Orfeo & Euridice című operájával kezdődik és július 5-ig tart a kortárs operák népszerűsítését felvállaló Armel Opera Festival, amelynek helyszíne a budapesti Művészetek Palotája és a bécsi MuTh Színház.

A szervezők közleménye szerint a Müpában Svédország, Szerbia és Franciaország társulatainak bemutatóit, a bécsi MuTh-ban pedig Eötvös Péter és Vajda Gergely műveit lehet megtekinteni.

A nyitórendezvény - a NorrlandsOperan különleges látványvilágú produkciója - már hetek óta teltházas, de több előadásra még lehet jegyet váltani. Július 3-án és 4-én a bécsi bemutatókra ingyenes operabuszok szállítják az utasokat Budapestről Bécsbe és vissza.

Az előadásokat július 6-án 11 órakor a Müpa üvegtermében nemzetközi zsűri értékeli, majd ugyanitt adják át a díjakat is ünnepélyes keretek között.

Az Armel Opera Festival 11 éve egyedülálló módon kezdte el a kortárs opera népszerűsítését, mivel a bemutatókat előadói versennyel ötvözte, vagyis a zsűri minden társulat egy versenyszereplőjének művészi teljesítményét külön értékeli. A versenyszereplőket a bemutató előtt egy évvel Párizsban és Budapesten az Armel Operaversenyen válogatják - olvasható a közleményben.

(MTI)

(Fotó: armelfestival.org)