2019-02-21 19:00:00 Jin Wook Seo zongoraestje

Moss kezet! – kampány indul a fertőzések megelőzése érdekében

Kampányt indít a Semmelweis-nap rendezvénysorozatához kapcsolódva az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága, hogy felhívja a figyelmet a kézmosás fontosságára. A július elsején kezdődő kampány a hónap közepéig tart.

Az elmúlt években határozott javulást sikerült elérni, és hazánk a nemzetközi összehasonlításokban is egyre jobb helyen áll, mégis halaszthatatlan kérdés a kórházi fertőzések megelőzése.

Dr. Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár hivatalba lépése óta az egyik fontos céljának tekinti, hogy minden kórházban kiemelt betegbiztonsági kérdésként kezeljék az ilyen esetek megelőzését. Ennek jegyében hamarosan elkészül az országos módszertani, cselekvési és felügyeleti rendszer, amelynek kialakításában hazai szaktekintélyek vesznek részt.

Dr. Kovács Attila országos tisztifőorvos a kormány szándékait szem előtt tartva kiemelt figyelmet fordít az ezzel kapcsolatos feladatok magas színvonalú szakmai támogatására, illetve az infekciókontroll-tevékenység hazai megerősítésére.

A kézmosás fontosságát hangsúlyozó kampányt az államtitkárság a Jobbulást! Alapítvánnyal együttműködésben, a JCDecaux vállalat támogatásával valósítja meg. A cég, amellyel korábban már sikerült hasonló együttműködést kialakítani például a defibrillátor-térkép népszerűsítésében, ezúttal száz darab citylight felületet ajánlott fel a fertőzés-megelőzéssel kapcsolatos figyelemfelhívásra.

A fővárosban az utcabútorok – mint például busz és villamosmegállók – citylight felületei gyorsan és hatékonyan képesek tömegeket elérni, tájékoztatni, ezzel is támogatva az egészségügyi kormányzat céljait.

(csalad.hu)