2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

A legnépszerűbb esküvői helyszínek

Leggyakrabban 4 és 3 csillagos hotelek, panziók és kastélyszállók biztosítanak helyszínt a menyegzőknek, és főként elegáns, vintage dekorációval díszíti azt a jegyespár. Az anyagiakat szinte minden esetben a pár állja, csupán ötből egy alkalommal vállalják át a terheket a szülők - derül ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből.

Leggyakrabban a 4 és 3 csillagos hotelek, panziók és a kastélyszállók biztosítanak helyszínt a menyegzőknek. „A legelterjedtebbnek az elegáns dekoráció számít, minden második lagzi ilyen sémájú – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere. – Az esküvők közel harmadánál letisztult, természetes dekort választanak, tízből egynél pedig kimondottan a vintage stílusjegyek uralkodnak.”

A talpalávalót az esetek kétharmadában zenészek biztosítják, akiknek széles repertoárjában több stílus is megtalálható, így minden generáció táncra perdülhet az este során.

A pár azonban nem mindig ér révbe: ötből két szállásadónál mondtak már le esküvőt a frigy meghiúsulása miatt.

Emlékezetes és extrém történetekre is akad bőven példa a szállásadóknál: az egyik tulajdonos arról számolt be, hogy vannak olyan házaspárok, akik az ő szálláshelyén ismerkedtek meg, majd ennek apropóján később nála rendezték meg a lagzijukat is.

A szállásadók kétharmadánál meglehetősen gyakori, hogy alkudni próbál a jegyespár. Mindössze tízből egy szálláshely meri állítani, hogy szinte soha nem próbálkoztak egy kis kedvezményt kicsikarni nála az esküvő cechéből. „Az ügyintézést egyébként jellemzően a pár közösen menedzseli, de ha mégsem így alakul, akkor a menyasszony ragadja magához a gyeplőt” – árulta el a részleteket a Szallas.hu szakembere. Öt menyegzőből négy egy napos, általában délutáni érkezés a jellemző, másnap dél körüli távozással.

A vendégek szállását jellemzően a pár rendezi, csupán ötből egy esetben kell a résztvevőknek maguknak fizetni. A lakodalom 3-4 csillagos hoteleknél 100 fős vendégsereg esetén 1-2 millió forintba kerül, míg a panzió, vendégház szállástípusoknál 1 millió forintból megúszhatja a pár. „Az anyagiakat szinte minden esetben a pár állja, csupán ötből egy alkalommal vállalják át a terheket a szülők” – tette hozzá Keresztes Nóra.

(Család.hu)