2019-02-17 08:00:00 Improvizációs és bárest a Cziffra fesztiválon

Okos zebrák épülnek Kecskeméten

Több gyalogosgázolás is történt az elmúlt évben Kecskeméten, ez hónapok óta felszínen tartja a közbeszédben a közlekedésbiztonság témáját. Több intézkedés is történt már az ügyben, a csütörtöki közgyűlésen pedig intelligens gyalogosátkelőhely kialakításáról döntöttek a képviselők - adta hírül a Hiros.hu.

Kecskeméten az elmúlt egy évben több súlyos gyalogosgázolás – köztük halálos kimenetelű – történt kijelölt gyalogos átkelőhelyeken, ezért az előterjesztés szerint a városvezetés kiemelt figyelmet szentel a gyalogosok védelmének. Már eddig is több gyalogos-átkelőhelynél helyeztek el villogó fénnyel kiegészített közúti jelzőtáblát, most pedig intelligens gyalogátkelőhelyet terveznek kialakítani a város több pontján.

Okos zebra épül Kecskeméten a Március 15. utca és Pajzs utca kereszteződése, a Nyíri úti Kórház előtt, illetve a Mátyás király körút és Daróczi köz csomópontjában.

Az intelligens gyalogátkelőhely-rendszer hatékonyan hívja fel a figyelmet a zebrán tartózkodó gyalogosokra az útburkolatba épített aktív led prizmák segítségével, ezáltal bizonyítottan csökkenti a gyalogosokat érő baleseteket.

(Hiros.hu)