2019-02-21 00:00:00 Minifesztivál a Fonó Budai Zeneházban

Múzeumok minden mennyiségben

A szombat a Múzeumok Éjszakája jegyében telik: rengeteg program várja a családokat, a legtöbb helyen ráadásul nem csak nézni, hanem alkotni is lehet. Emellett azért természetesen ajánlunk más programokat is.

Múzeumok Éjszakája

Kiscelli Múzeum (kezdés: 12 óra)

A Múzéj Kiscellben keretében már déltől lesz mindenféle érdekesség, Szalóki Ági gyermekkoncert, Csaknekedkislány koncert, tárlatvezetések, társasozás és játszóház egyaránt.

Eötvös10 KKSz (10 óra)

A még korábban kelők a VI. kerületbe mehetnek, ahol József Attila emlékkiállítás, Laza Paca alkotóműhely, kollázs készítés, a Recirquel Újcirkusz Társulat előadása és még számos program várja őket.

Magyar Természettudományi Múzeum (16 óra)

Igazi kalandos délután várja a kicsiket, aztán amikor lemegy a nap, akkor boszorkányos éjjel a nagyokat. Lesznek boszorkányok, kalózok, múmiák, sárkányok, lidércek is.

Mesemúzeum (16 óra)

Boribon muzsikál majd, ám a családi koncert mellett képzőművészeti műhellyel is nagyszerűen tölthetik az időt a családok.

Műcsarnok

A Műcsarnok sem marad ki a programok sorából: akit a kiállítás mellett érdekel a kézműveskedés, a zenés-táncos-mesés foglalkozás, a marionett játék, vagy éppen a magyar népmese, az feltétlenül látogasson el ide.

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum (fél 7)

Az ezerszínű India vár mindenkit a Hopp Ferenc Múzeumban, méghozzá labdazsonglőr bábakrobatákkal, hennafestéssel, hagyományos táncokkal, koncerttel, és természetesen indiai finomságokkal.

Petőfi Irodalmi Múzeum (19 óra)

A PIM a zenére helyezi a hangsúlyt szombat este, hiszen fellép az Ivan & The Parazol, Joós Tamás és Hegyi Norbert.

Vármúzeum (fél 8)

A Da Vinci élményóra keretében filmvetítés, tudományos kísérletek, játékok segítségével lehet felfedezni a tudományok mögött rejlő tényeket és titkokat.

Mindenmás

Kézműves vásár a Benczúr Ház kertjében

A vásáron mindenféle csodákat lehet megvásárolni: gyöngyékszerek, láncok, karkötők, fülbevalók, virágképek, fatermékek, díszpárnák, különleges fajtamézek, méhviasz gyertyák, kézműves szappanok közül lehet válogatni, ám emellett koncertek, gyermekprogramok is lesznek szombaton 10 órától.

Virágmentés Pankával

A Füvészkertben szombaton 10 órától és negyed 12-től a Mesehősök növényei sorozat keretében Panka meséjébe látogathatunk el, hogy megismerjük a benne szereplő növényeket.

Ludas Matyi

A klasszikus történetet ezúttal a BonBon Matiné keretében a Városmajori Szabadtéri Színpadon láthatjuk vasárnap fél 11-től.

Óbudai búcsú

Az óbudai Fő tér zenétől lesz hangos vasárnap 10 órától, koncertet ad az Alma együttes, lesz nemzetiségi kórus és táncfesztivál és Zwickl Mihály fúvószenekara is fellép.

Gyermekbúcsú

A Klebelsberg Kultúrkúria vasárnap délután 16 órától vár mindenkit, fellép Fabók Mancsi Bábszínháza, az Eszter-lánc mesezenekar, Varázs Tamás bűvész, de emellett még rengeteg érdekes program közül lehet válogatni.

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

A végére maradt egy filmbemutató is, méghozzá a Michael Ende (akit mi, magyarok leginkább talán a Végtelen történetről ismerünk) gyermekkönyvéből készült a Gombos Jim és Lukács, a masiniszta. A családi kalandfilmet a német származású Dennis Gansel rendezte.

(Család.hu, Fotó: Rosta Tibor/MTI)