2019-03-23 00:00:00 Korhatár nélkül családi délelőtt a Műcsarnokban

A családok költségvetése a jövő évi büdzsé

Biztonság és növekedés – ez jellemzi a jövő évi költségvetést - jelentette ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin hozzátette: 2004 milliárd forintot különít el a kormány a családokra, emelkedik a kétgyermekesek adókedvezménye, folytatódik a csok.

A családok költségvetése lesz a 2019-es büdzsé - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Biztonság és növekedés

Novák Katalin hozzátette: az országgyűlés előtt van a jövő évi költségvetés, amely a biztonságos növekedés évének büdzséje lesz. Mint mondta, ez a két fogalom, vagyis a biztonság és a növekedés a családok életében is fontos. Kijelentette: a kormány 2004 milliárd forintot fordít a családok támogatására, ez 75 milliárd forinttal több, mint idén. Ez azonban nem költekezés – mondta – , hanem befektetés. Befektetés a családokba, a jövőbe.

Munkából éljenek, a fizetésből megéljenek a családok

Az a cél, hogy munkából éljenek, abból megéljenek az emberek, a fizetésükből gyermekeket is tudjanak nevelni. Ehhez kapcsolódik, hogy január 1-jétől emelkedik a kétgyermekesek családi adókedvezménye, havi szinten 40 ezer forint lesz. Hangsúlyozta: a támogatás mértéke 4 év alatt megduplázódott. Jövőre 350 milliárd forint fordítható családi adókedvezményre, ez 10 százalékkal több, mint idén.

Csökkennek a munkavállalással járó terhek, amellyel javul a munka és család egyensúlyának megteremtése.

Vannak munka alapú támogatások, egyebek mellett a gyedre, gyesre 265 milliárdot irányoz elő a kabinet.

Marad a csok

Folytatódik az otthonteremtési kedvezmény, vagyis a csok. Jövőre minimum változatlan feltételek mellett igényelhetik a családok, az erre fordított összeg 242 milliárd forint.

Nem marad abba a bölcsődefejlesztés sem, családbarát szülészetekre pedig 10 milliárd forintot költhetnek az intézmények.

(Család.hu)