2019-06-22 00:00:00 Két nap a tudatosabb vásárlásért

Etno zene és “rosszalkodás” - hétvégi programajánló

Szabadtéri fesztiválok, balatoni koncertek és ingyenes programok is várják a családokat a hétvégén. A következő napok gyermekprogramjai között vannak kifejezetten új, illetve eddig más műfajban megismert fellépők is. Ilyen például a Pannonia Allstars Ska Orchestra és Dolák-Saly Róbert.

A hétvégén rendezik a Pápai Játékfesztivált. Három napon keresztül öt helyszínen több tucat programot kínálnak a családoknak. Az ovisokat sok más mellett nyuszirodeóval, vidámparkkal (körhintával, népi játékokkal, kalózhajó hintával), a nagyobbakat játékos művészettel, vagyis klasszikus alkotások karikatúráival, kézműves foglalkozásokkal, mászófallal, 3D karikával várják. Több koncert és előadás is lesz a vasárnap estig tartó rendezvényen. Fellép többek között az Ocho Macho, a Zaporozsec, a Wellhello, a Vegas Show Band, az Iszkiri zenekar és a Cirkusz Folklórikusz. A programokat vasárnap este tűzijáték zárja.

Mátyás király bolondos bolondja kerül színpadra a Szent Margit kolostor-romoknál, a Margitszigeten vasárnap 10 óra 30 perctől. A Maszk Bábszínház ingyenes előadása reneszánsz stílusban, nagyméretű marionett bábokkal, sok zenével, élőszereplőkkel és árnyjátékkal mesél Mátyás királyról és furfangos udvari bolondjáról a Budapesti Nyári Fesztivál programsorozatában.

Sok tucat program várja ezen a hétvégén is a Generali Gyermekszigeten a családokat. Most is délelőtt tíz órától a Honvéd “kajak mozgás erőpróbát” tart, amin a vízi sporteszköz mozgásának imitálására alkalmas ergométert és természetesen önmagukat is kipróbálhatják az erejük teljében lévő látogatók. Párhuzamosan ezzel a programmal hagyományos íjászati oktatáson is részt vehetnek a nyolc évnél idősebb gyermekek - sok más egyéb foglalkozás mellett. Szombaton fél öttől a Pannonia Allstars Ska Orchestra tart gyermekbulit, jamaicai tánczenei stílusban előadva olyan jól ismert, kedvelt dalokat, mint például a Kaláka Nanduja vagy Gryllus Vilmos Kárókatonája. Lesznek természetesen saját számok és tánc is. A zenei mulatság pedagógiai jelleget is ölt, hiszen a Müpa sátorban az együttes tagjai bemutatják a hallgatóságnak több egzotikus hangszerük működését, történetét. A beszámolók szerint a zenészek nagy várakozásokkal néznek a koncert elé, mivel hasonló programot még sosem csináltak.

Másnap egy szintén elsősorban a felnőttek által ismert előadó, Dolák-Saly Róbert tart zenés interaktív műsort négy és 12 év közötti fiataloknak. A találós kérdésekkel, humorral, tánccal és “rosszalkodással” tarkított koncert a szülők számára is kellemes kikapcsolódást nyújthat.

Macséren a Mosoni-Duna partján a Ladikos fesztiválon a Makám együttes játszik etno muzsikát szombaton négy órától. A számtalan népzenei koncert mellett lesz főzőverseny, gyermekfoglalkozás, vásári komédiás előadás, fotó- és képzőművészeti kiállítás és színpadra lép Berecz András is.

Aki a hétvégét a Balaton partján tölti, az felkeresheti Akarattyán a Center Line Parti Színházat, ahol szombaton este hat órától Ricsi Bohóc és a BumBum szórakoztatja a nézőket vidám, zenés, interaktív gyermekkoncertjével.

Vasárnap öt órától Balatonszemesen a Kontakt Kert Színház és Kertmozi a TücsökSzabi Mókával várja az óvodásokat, kisiskolásokat. Cseke Szabolcs zenepedagógus saját dalaival, népdalokkal, síppal-dobbal-hegedűvel, illetve egy különleges hangszerrel, a tündérdobbal múlatja az időt.

Szintén a hét utolsó napján, este hat órakor, de már a Velencei tavon az Esztrád VízíSzínház nagyszínpadán Fekete István híres regényének feldolgozását, a Vukot mutatják be zenés bábjáték keretében. Ugyanitt szombaton 18 órától Marék Veronika Boribon és Annipanni, valamint Boribon kirándul könyvei alapján a Boribon kirándul kerül színpadra. A 45 perces bábelőadás története szerint Boribon szamócát keres a réten, az ízletes gyümölcs helyett azonban furcsa dolgokat talál: cipőket, inget, kalapot, illetve egy igazi jóbarátot. Az Alma együttes szombaton 11 órakor a Sashalmi piacon, vasárnap 10 után a szegedi Auchannál lép fel.

(Család.hu)