2019-06-22 00:00:00 Két nap a tudatosabb vásárlásért

Magasszintű elismerést vehetett át Novák Katalin

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének legmagasabb elismerését, a NOE-Díjat vehette át Novák Katalin Család és ifjúságügyért felelős államtitkár a szervezettől. Az egyesület most először döntött úgy, hogy politikust tüntet ki.

Nem elsősorban a díjat, hanem a Nagycsaládosok Országos Egyesületének munkáját méltatta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, miután átvette a szervezet által alapított legmagasabb elismerést, a NOE-Díjat.

Otthon és a munkában is maximalista

Novák Katalin a laudáció szerint egyebek mellett azért vehetett át a kitüntetést, mert háromgyerekes édesanyaként, az egyesület tagjaként is folyamatosan a fejlődést, előrelépést keresi, példaként is szolgál. A karrierépítésben és a családi életben is maximálisan teljesít. Számtalan családbarát kezdeményezés, törvény támogatása fűződik a nevéhez. Ha szükség van rá, akár hétvégén sőt, késő este is elérhető. Az egyesület minden fontos kérdésben számít a támogatására. A szervezet kiemelte: először veheti át politikus a díjat.

Egyre többen vállalják a harmadik gyereket

Novák Katalin úgy fogalmazott: a NOE a legnagyobb múlttal rendelkező családszervezet. Vannak civil szervezetek, amelyek ügyek mellett vagy eszmékkel szemben kiállnak, de ritka, hogy ilyen erős legyen egy családszervezetekkel foglalkozó közösség. Kijelentette: a NOE-tól mindig jó ötletek érkeznek, és vannak kritikai észrevételek is. A szervezet nemzetközileg is jelentős munkát folytat, jelen van Brüsszelben, Portugáliában, sőt New Yorkban is. A szervezet eredményeként is értékelte, hogy az utóbbiévekben harmadikként született gyermekek száma duplájára emelkedett a nem harmadikként született gyerekek számához képest. Kijelentette: a családok 13 százaléka nagycsalád. Az, hogy a díjat megkaphatta olyan motivációt jelent, amelyre utólag is rá kell szolgálnia. Emlékeztetett: 2018 a családok éve, ehhez kapcsolóan az ősz még sok izgalmat tartogat.

Hosszútávú, kiemelkedő munkáért jár elismerés

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnök arról beszélt: az elismerést az egyesületért végzett hosszútávú, kiemelkedő vagy a családokért végzett rendkívüli, áldozatos munkáért adományozza az elnökség. A NOE díj egy oklevél és Kopp Judit ötvösművész által készített bronz plakett. Több kitüntetést adományoznak – mondta, és megemlítette a szervezet idén futó legnagyobb projektjeit: három év után újra meghirdették a családbarát önkormányzat díjat, ide sorolta az örökbefogadásról szóló élettörténetek és családbarát konferenciát.

 

(csalad.hu/fotó: Facebook)