2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Pályázat az egészségesebb Dunáért

A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICPDR), a Global Water Partnership Közép- és Kelet-Európa Régió (GWP CEE) és a GWP Magyarország Alapítvány a Nemzetközi Duna Nap alkalmából 2018-ban ismét meghirdeti a Duna Művészeti Mestere (DAM) alkotói pályázatot.

A pályázaton 6-18 éves korú diákok jelentkezését várják. A verseny feladata, hogy a pályázók folyók, tavak partján tett látogatás alapján, – a vízi környezet ösztönző hatására – az ott talált tárgyakból, anyagokból háromdimenziós alkotásokat hozzanak létre.

A mű olyan képzőművészeti alkotás lehet, amely a vízből, vízpartról származó természetes, vagy mesterséges elemek felhasználásával készült. Fontos, hogy a felhasznált anyagok közvetlenül kötődjenek a Duna, vagy bármely mellékvizének életteréhez, mint például a sodródó fadarabok, levelek, növények, kavicsok, kagylók, illetve a folyóba dobált és a parton talált hulladék.

A pályázók engedjék szabadon a fantáziájukat, gondolkozzanak el azon, hogy mit jelent számukra a folyó és környezete! Az idei verseny témája, „Tegyünk együtt az egészségesebb Dunáért”.

Mindenki csak egy alkotással pályázhat, egyénileg, vagy maximum 3 fős csapatban.

Az alkotásokat háromdimenziós (3D) formátumban (például: szobor) kell elkészíteni. Papírlapra, vászonra, vagy bármilyen más felületre készített rajzokat, festményeket nem fogadnak el.

A nevezéshez az elkészült alkotásokról egy darab digitális fényképfelvételt kell készíteni és eljuttatni a szervezőkhöz. Az alkotáshoz készített fényképhez egy találó fantázianevet kérnek magyar és angol nyelven.

Az alkotó(k) nevét, életkorát, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, iskoláját és az alkotás fantázianevét kérik az e-mailben minden esetben feltüntetni.

Beküldés határideje: 2018. június 15.

Beküldési cím és további információ:

GWP Magyarország Közhasznú Alapítvány

1119, Budapest Etele út 59-61.

vagy gwpmo@gwpmo.hu