2019-05-24 18:00:00 Máté Bence - Vértelen vadászat - Előadás

Nyakunkon a vakáció

Lassan vagy gyorsan, attól függ, hogy a diákok vagy a szülők szemszögéből nézzük, vége az iskolának. Mielőtt azonban azon fájdítanánk a fejünket, hogy miként oldjuk meg a gyermekek felügyeletét, jöjjön egy gondtalan hétvége rengeteg érdekes programmal!

Vakációváró Fesztivál

Például rögtön egy Vakációváró Fesztivállal a Városmajori Szabadtéri Színpadon vasárnap fél 11-től. Rengeteg érdekes program várja a családokat, lesz Mindenlátó királylány (a Vaskakas Bábszínház előadásában), kézműves-foglalkozás, arcfestés, bohóc, dinoszaurusz show és Halász Judit-koncert is.

Az Aranytíz Musical Stúdió évzáró gálája

A műsorban musicalek, sanzonok, kortárs és szépirodalmi prózai darabok részleteit nézhetjük meg az Aranytíz Kultúrházban vasárnap 11 órától.

Állati zenék

A Bonbon zenés matinék sorában az Air Corde Trió adja elő a leghíresebb zeneszerzők műveit, amiket az köt össze, hogy állatok inspirálták a megszületésüket.

Egyfajta bevezető ez a klasszikus zene világába, hiszen az előadás során Antoni Vivaldi, Gioachino Rossini, Camille Saint-Saëns, François-Joseph Gossec, Sári László, Rimszkij-Korszakov és Arthur Honegger művei csendülnek föl a Goldmark teremben vasárnap 10 órától.

Praliné túra

Merész dolog gyermekeket beengedni a Csokoládé Múzeumba, ráadásul a pralinétúra külön kihagyhatatlan, különösen, hogy a kétórás program során kóstolni is lehet, mi több, a gyártásukat is kipróbálhatjuk. Mindezt tehát a Csokoládé Múzeumban pénteken 13 órától.

Legyél Te is Varázsló!

A Bűvész Színház alapítója, Damien White másfél órás műsora alatt pár trükköt meg is tanít a gyermekeknek péntek este 19 órától.

Állatkerti Rózsaünnep

Irány az Állatkert a hétvégén, ahol rengeteg, a Rózsaünnephez kapcsolódó rendkívüli állatos program lesz. Megismerhetjük például a rózsás gödényeket, a rózsakakadukat, illetve a rózsás flamingókat, de lesz népművészeti bemutató és utcaszínház és bábelőadás is.

26. Újpalotai Napok

Szintén egész hétvégi program az újpalotai Fő téren az Újpalotai Napok koncertekkel, főzőversennyel, kézműves foglalkozásokkal, bűvészműsorral és még sorolhatnánk.

Margó Irodalmi Fesztivál

A szombati Margó Irodalmi Fesztiválon nyomkövetős kalandozás, kézműves-foglalkozások, füvészkönyv-készítés és Rutkai Bori Banda koncert vár mindenkit a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Budapest A Cappella Fesztivál

Szintén szombaton a Várkert Bazárban lehet hangszereket készíteni újrahasznosított anyagokból, de megismerkedhetünk az a cappella műfajjal és a Várnegyeddel is.

Mesél a család!

A Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában szombaton fél 10-től alkothatunk mikrovilágokat különböző technikákat és anyagokat felhasználva.

Mancsocska kézművesfoglalkozás

Ugyan Apák napja csak jövő hétvégén lesz, már most lehet készülni rá, például ajándékkészítéssel a Budapesti Művelődési Központban szombaton 10 órától.

Teniszfesztivál

Végül, de nem utolsósorban teniszfesztivál is lesz a hétvégén a Gubacsi Zsófi Teniszklubban vasárnap 15 órától, ahol a tenisz különböző fajtái mellett tombolagyűjtő ügyességi feladatsor, pingpong, teqball, csocsó és trambulin is lesz.

(Család.hu)