2019-01-24 19:30:00 Mozart, Beethoven és Berlioz darabjai világhírű karmesterrel

Az anya kemény szeretetleckéje megosztja a szülőket

Mit lehet tenni, ha gyermekünk kissé túlságosan hozzászokott az élet habos oldalához? Georgia államban, az USA-ban egy anya 13 éves fiát regulázta meg ezért – nem kis vihart kavarva.

„Úgy viselkedett, mintha ő túl jó lenne a Walmarthoz és kegyetlen megjegyzéseket tett az osztálytársaira, akik használtruha-boltban vásárolnak. Ezt nem tűrhettem” – indokolta döntését Cierra Brittany Forney a Facebookon.

A 28 éves vállalkozó és édesanya tehát úgy döntött, életében először alapos leckét ad a fiának, akinek egy hétig használt ruhában kellett járnia iskolába, a ruhára 20 dollárt adott neki a használtruha-boltban.

„Meg akarom tanítani a gyermekeimnek, hogy a pénz nem minden. Nem nézhetsz le másokat azért, mert olcsóbb ruhában járnak, mert te is könnyen így végezheted. Sokszor beszéltünk arról, hogy a szép és drága holmik nem jognak, hanem privilégiumnak számítanak, amit könnyen elveszíthetünk” - magyarázta Cierra.

A sztori világszerte hatalmas hullámokat keltett a közösségi médiában, a posztot több, mint félmillió alkalommal osztották meg, 700 ezer ember lájkolta és sokan meg is dicsérték érte. A poszt hatására néhányan megosztották vele saját nevelési stratégiájukat is.

„Babon és rizsen nőttem fel egy lakókocsiban, ahol nem volt fűtés, csak a sütő és soha nem nézhettem tévét” - írta Karista Harris, és ezzel magyarázza, hogy ő a fiának minden lehetőséget meg akar adni.

De amikor a gyermeke úgy kezdett viselkedni, hogy neki minden kell, neki minden jár, akkor elküldte egy nélkülözésben élő gyermekeket étkeztető programra önkéntesnek.

Sokan egyetértettek abban, hogy a gyermekeknek meg kell tanítani a hálát. „Mikor a fiad majd visszagondol erre, remélhetőleg értékeli majd a leckét, amit megtanítottál neki. Nagyszerű munka!” - írta egy másik kommentelő.

„Szerettem a történetedet, és ha több szülő megtanítaná ezt a leckét a gyermekeinek, a világ jobb hely lenne” - tette hozzá egy másik, Soyana Escott.

Azonban többen kritizálták is azért, hogy mindezt a közösségi médiában nyilvánossá is tette. „Aggasztónak tartom, hogy egy lecke érdekében megszégyeníted a gyermeked, és ráadásul ezt nyilvánosan meg is osztod” - írta Jamie Bryant.

Vannak, akik azt nehezményezték, hogy a használtruha-boltban való vásárlást szánta büntetésnek, mikor ez rengeteg ember számára napi gyakorlat.

Cierra Brittany Forney azt válaszolta, hogy a fia engedélyt adott neki a történet közlésére. Elmondta azt is, hogy megdöbbentette, hogy halálos fenyegetéseket is kapott felhasználóktól a posztja miatt, de a túl sok támogató komment is összezavarta.

„Nem azért csináltam ezt, hogy megbüntessem. A fiam nagyon fontos leckét tanult meg, és ez is csak egy lesz a sok történet közül, amikre emlékezünk” – fogalmazott a BBC-ben.

(csalad.hu)