2019-01-24 19:30:00 Mozart, Beethoven és Berlioz darabjai világhírű karmesterrel

A kisgyermekes családokban fogy a legkevesebb friss gyümölcs

Több száz gyermeket és családját buzdította az egészséges ételek fogyasztására a zöldség és gyümölcs ünnepen Frutti és Veggi, azöldség- és gyümölcsfogyasztásra ösztönző kampány kabalafigurái.

Az Európai Friss Kalandok részben az Európai Unió által finanszírozott, gyermekeknek szóló edukatív programsorozat célja a gyermekek illetve a gyermekes családok megszólítása, a napi zöldség- és gyümölcsfogyasztás növelése, pozitívumainak bemutatása.

Egyebek közt egy 2016-os GfK-kutatás is kimutatta, hogy a kisgyermekes családok fogyasztják a legkevesebb friss zöldséget és gyümölcsöt, valamint folyamatosan csökken a fogyasztás mértéke. A Vegapolis, a programhoz megteremtett képzeletbeli világ révén a gyermekek a gyermeknapihoz hasonló rendezvényeken színes, képzeletbeli világban, mesés formában tapasztalhatják meg a zöldség és gyümölcsök „varázslatos erejét”, valamint egy felejthetetlen kalandnak is a részesei lehetnek.

Magyarországon első ízben valósul meg ilyen programsorozat, amely elsősorban a 6-14 éves korú gyermekekre fókuszál, ugyanakkor mellettük igyekszik megszólítani a családokat, illetve az idősebb generációt is.

A három éves programsorozat keretében a gyermekek az országos roadshow keretében, Magyarország 15 városában - május és október között - különböző fesztiválokon ismerkedhetnek meg az Európai Friss Kalandok világával.

(Család.hu)