2019-01-24 19:30:00 Mozart, Beethoven és Berlioz darabjai világhírű karmesterrel

Pályázat családbarát önkormányzatoknak

Pályázatot hirdet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete önkormányzatok számára.

A Családok Évében, három év után ismét, megújult, a nemzetközi sztenderdeket is figyelembe véve hirdeti meg a NOE a legrangosabb önkormányzatoknak ítélhető civil elismerést, a CSALÁDBARÁT ÖNKORMÁNYZAT-díjat.

Első alkalommal 2006-ban, a Népesedés Világnapján, július 11-én hidette meg a NOE a „Családbarát Önkormányzat” díjat. Ahogy akkor, ma is úgy gondolják, hogy a Magyarországot és egész Európát sújtó súlyos demográfiai helyzet miatt kiemelkedően fontos minden olyan program, szándék, intézkedés, ami a családok biztonságérzetét növeli, annak érdekében, hogy merjenek gyermekeket vállalni.

Sok mindent lehet tenni a családok érdekében, ha igazán fontos a település vezetőinek az ott élő családok sorsa, jól-léte. Gyakran nem is csak anyagiakról, mindössze szervezési kérdésekről, odafigyelésről van szó. És persze arról is, hogy a település vezetése ne hivatalként, hatóságként, hanem ténylegesen a települést szolgáló testületként tevékenykedjen.

A pályázók köre: pályázatot nyújthat be minden magyarországi település önkormányzata (az elismerésre pályázhatnak a korábban már díjazott önkormányzatok is)

A pályázatokat elektronikusan a noe@noe.hu e-mail címre, valamint postán tértivevénnyel az alábbi címre kell beküldeni:

Nagycsaládosok Országos Egyesülete: 1056 Budapest, Március 15. tér 8.

A pályázatok postára adásának és elektronikus beadásának határideje:

2018. szeptember 15. (éjfél)

A díjat, amely szakmai elismeréssel jár, 2018 októberében az Országházban adják át.