2019-01-24 19:30:00 Mozart, Beethoven és Berlioz darabjai világhírű karmesterrel

Gyermeknap minden mennyiségben – hétvégi programajánló

Kikről is szólhatna ez a hétvége, mint a gyermekekről? Hiszen itt a gyermeknap, melyen rengeteg program várja a családokat. Nem feledkezünk meg azért az egyéb lehetőségekről sem.

Gyermeknapi programok

Millenáris

Szombaton 10 órától nem akármilyen családtalálkozó lesz a Millenárison, mást ne mondjunk, ezer család énekel majd a Ringatóval, de egyéb izgalmas programok és rengeteg fellépő várja majd egész nap a kicsiket és nagyokat. A kültéri színpadon 11.15-től Vastag Csaba és Vastag Tamás ad nagykoncertet, majd 12.30-tól a Kolompos együttes zenél. 13.45-től bábszínház előadás lesz, 15 órakor Kovácsovics Fruzsina lép fel, 16.15-től a Nem Adom Fel együttes, majd 17 órától a Ghymes együttes koncertezik. A beltéri színpadon a fél 11-kor kezdődő közös családi éneklést követően 11.30-tól a Kaláka, 12 órakor az Iszkiri, 14.45-től pedig a Buborék zenekar szórakoztatja a közönséget. 15.30-kor Radics Gigi, 16.30-kor pedig a Beatrice koncertjét élvezhetik az egybegyűltek. Fontos tudnivaló, hogy szombaton a Millenáris Park egész területére ingyenesen lehet belépni, és a Családok éve rendezvény valamennyi programján díjmentesen lehet részt venni.

Városliget

A Városligetben szombaton és vasárnap is számos interaktív játék, focikupa, kalandpark, lovasterápiás-bemutató, biztonságos internet sátor, és nemzetek utcája várja a látogatókat délelőtt 10 órától.

Hatszín

Szombat reggel 9 órakor kezdődik a program, melynek keretében megnézhetjük a Manócska Társulat előadását, de lesz Gryllus Vilmos koncert, Németh Luca bábművész előadása és vásári bábjáték is.

Cserepesház

A főváros XIV. kerületében népi ügyességi játékok, játszóház, körhinta, bábos mesejáték, ugrálóvár és cirkuszi mulatság is lesz, nyilván a kicsik legnagyobb örömére. A programok 10 órakor kezdődnek.

Magyar Színház

A Magyar Színházban egész nap áll a bál, természetesen jó értelemben véve, hiszen lesz interaktív előadás, családi játszóTér, Gyöngyösi Tamás – Kalóztánc, színházi előadás és koncertek egyaránt, méghozzá szombaton 11 órától.

Óbudai KK – 3K

Szintén szombaton 11 órától érkezik Óbudára az Alma együttes, majd a koncert után a Welldance Sporttánc Egyesület bemutatója várja az érdeklődőket.

Klebelsberg Kultúrkúria

A Klebelsberg Kultúrkúria szombaton 15 órától kínál vásári csínykavalkádot, cirkuszi műsort, a Kiskalász zenekar koncertjét és lovagi tornát.

Bikás Park

Természetesen még a vasárnap is a gyermekeké – például a Bikás Parkban, ahol mesés játékokkal, ugrálóvárakkal, fajátékokkal, állatsimogatóval és még rengeteg mindennel próbálják elvarázsolni őket 10 órai kezdettel.

Gozsdu Udvar

Ha már állatsimogató, az lesz a Gozsdu Udvarban is, emellett lufihajtogató, kézműves foglalkozások és játszósarok is várja a családokat 10 órától.

Színház

Pöttöm pöttyön pöttyös pötty

Egy ilyen című előadás csak vidám lehet, és ebben nem is lesz hiba az angyalföldi Tücsöktanyán pénteken fél 11-től, amikor a Békéscsabai Napsugár Bábszínház előadása kezdődik a legkisebbek számára.

Kettős: játék

Jóval nagyobbaknak szól a Kolibriben pénteken 15 és 18 órától megtekinthető darab, melynek hősei, A14 és A15 egy online videójáték chat-szobájában ismerkednek meg. A többi kiderül a helyszínen.

Tótágas történetek

A Pesti Magyar Színház előadásának célja a beleérző készség erősítése. Szóval szombaton fél 4-től kiderül, hogy a világ nem fekete-fehér.

A tavasz ébredése

Hasonló korosztályt céloz vasárnap 19 órától az Angyalföldi JAMK előadása, melyet röviden talán úgy foglalhatnánk össze, hogy kamasz etüdök A-mollban.

Játsszunk színházat!

Családi délelőtt apróknak és szüleiknek - énekkel, játékkal ajándékkészítéssel a Várkert Bazárban vasárnap fél 11-től.

Minden más

Manófaktúra

Ismét pénteki mókákkal (könyvbemutatókkal, játékokkal) jelentkezik a Manófaktúra, ahol az egész család kézműveskedhet egy jót 17 órától.

Japán napok

A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum pénteken és szombaton is japán napokkal várja a nagyérdeműt, lesz manga és animé alkotóműhely, origami, kalligráfia, karate bemutató, teaceremónia, haikuverseny, és sok minden más.

Mesefesztivál Süsüvel és barátaival

A Klauzál Házban ott lesz Süsü, a sárkány zenés mesejáték formájában, emellett Búgócsiga zenede koncert és Csupa-Csoda Vándorjátszótér is. Mindez szombaton 10 órától.

Apu, anyu? Gyerekek!

Irány apa és anya gyermekkora, azaz a múlt század vége bábszínházzal, diafilmvetítéssel, társasjátékokkal az albertfalvi KULTI-ban szombaton 10 órától.

Nyári PagonyFeszt

Irány a kert! - adja ki a jelszót a Petőfi Irodalmi Múzeum szintén szombat kora délelőtt, és ha már ott vagyunk, megajándékoz minket egy reggeli tornázós-táncos ébresztő játékkal, Boribon koncerttel, és nem utolsósorban Molnár Piroska színésznő előadásával.

Mese, mese kályha

Családi délután tárlatvezetéssel a Vármúzeumban, ahol kiderül, miről mesélnek a kályhacsempék, ráadásul mindenféle középkori mesterségekkel is megismerkedhetünk szombaton 14 órától.

Budapest Folk Fest

A helyszín a Várkert Bazár, az időpont vasárnap 15 óra, a fellépők pedig a BaHorKa Társulat improvizációs folklórszínháza, Szalóki Ági, az Újbudai Babszem Táncegyüttes és a Gatyamadzag zenekar.

Ezer lámpás éjszakája

No, azért annyira nem éjszaka az a vasárnap 16 óra, de ettől a városligeti programok még változatosak, mást ne mondjunk légvár és koncertek várják az érdeklődőket.

Reméljük, mindenki talált magának megfelelő programot, jó szórakozást hozzá!

(Család.hu)