2019-01-24 19:30:00 Mozart, Beethoven és Berlioz darabjai világhírű karmesterrel

Gyermekek három keréken – Szelíd motorosok a Margitszigeten

Gyermekek motoros felvonulásával kezdődik szombaton a margitszigeti Családi majális. Holnap és vasárnap a Családok éve programsorozat egyik első nagyszabású rendezvényén színes programok, ügyességi játékok, színházi előadások és sztárfellépők szórakoztatják a kicsiket és nagyokat.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár indítja el szombaton a Legszelídebb Motorosok Felvonulását. Novák Katalin és a szervezők a Családok éve - Családi majális elnevezésű kétnapos margitszigeti rendezvényre várják a gyermekeket.

A motoros program 11 órakor kezdődik a Víztorony melletti kisszínpadnál, de ezen kívül számtalan változatos lehetőség ígérkezik arra, hogy a kicsik és nagyok, gyermekek, szülők, nagyszülők egyaránt jól érezzék magukat. Ügyességi és gondolkodást igénylő játékok, színházi előadások és sztárfellépők szórakoztatják a családokat. 14:30-kor a nagyszínpadon Szandi várja az érdeklődőket, őt a Ghymes együttes váltja, majd Pápai Joci és 18:15-tól a Sugarloaf érkezik.

Az, hogy ki tartja a meglepetéskoncertet 20:00 órától, ma este kiderül. A kétnapos rendezvényen lesz egyébként kézműves játszóház, madárparádé, tündérvirág és rongybaba készítés. A LEGO robotika, LEGO építés, áramtermelő túra és a családi agytorna a szellemi felfrissülésre vágyókat várja. A bátrak pedig kipróbálhatják a 4 oldalas mászófalat, a bungee trambulint vagy a mamutcsúszdát. Lesz tombola is, amelyen wellness hétvégét nyerhetnek a szerencsések.

A nagyszabású esemény miatt megváltozik a környék közlekedési rendje. A Margitsziget Árpád híd felőli oldalán a sorompó előtt üzemel a fizető parkoló, de a parkolóhelyek száma korlátozott. A szervezők azt javasolják, hogy aki teheti, az 1-es villamos vonalán parkoljon le a budai, illetve a pesti oldalon és villamossal, vagy gyalogosan érkezzen a rendezvény helyszínére.

(Család.hu)