2019-01-24 19:30:00 Mozart, Beethoven és Berlioz darabjai világhírű karmesterrel

Tetovált, de vajszívű az idei év Jó Embere

Kigyúrt, kőkemény küzdősportoló, tetőtől talpig tetovált, viszont vajszívű. Ő Szabó Pál, 'Szasó', az idei év Jó Embere, aki szabadidejében súlyosan beteg gyermekek kórházi mindennapjait teszi elviselhetőbbé. Ő kapta idén az MTI néhai tudósítója, Káplár László emlékére alapított Jó Ember díjat, amelyet évről-évre olyan embernek ítélnek oda, aki a “szívével látva egyszerűen csak teszi a dolgát önzetlenül, és közben észre sem veszi, hogy milyen sok ember javát szolgálja”.

Szabó Pál 'Szasó' élete 12 éve változott meg. Kislánya sajnos szívrendellenességgel született, meg kellett operálni - azóta szerencsére meggyógyult -, az azt követő hét hónapot pedig kórházban kellett tölteniük. Szasó ott szembesült vele, hogy sok gyermeket nem látogatnak a szülei, vagy ami még rosszabb: vannak gyermekek, akikről lemondtak a szülei. Innen indult az egész történet - számolt be az InfoStart.

"Kezdetben megpróbáltam ezeknek a gyermekeknek valami kis apróságot vásárolni, az egész egy kis szimbolikus valaminek indult, és a 10 év során kinőtte magát" - mondta az idei év Jó Embere.

Elmondta, hogy a beteg gyermekek látványánál nincs rosszabb, olyankor gombóc van a torkában.

"Hiába igaz, hogy ők egy rózsaszín üvegen keresztül kémlelik a világot, azért azt érzik, hogy valami baj van. Apa-anya ideges, műtét van, csövek állnak ki a karomból. Nem egyszerű ezeket a történeteket feldolgozni. Próbálok valamivel segíteni, valamelyest jobbá tenni a helyzetet, ez a cél" - mesélte Szabó Pál.

Szasó szerint az igazi ember milyensége nem a külsőben rejlik. Elmondta, hogy rajta is meg szoktak botránkozni, mivel agyon van tetoválva, izmos, kopasz, és az emberek hajlamosak a sztereotípiára.

"Én szeretem is ezt a nagy kontrasztot, nekem jólesik, hogy ezeket a falakat, hogy nem minden a külső, kalapáccsal rombolgatom le" - mondta Szabó Pál.

A Jó ember-díjat tizenharmadik alkalommal ítélte oda a Káplár László Alapítvány, névadója, az MTI 2003-ban, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt baranyai szerkesztőségvezetőjének emlékére.

(InfoStart.hu)