2019-03-29 00:00:00 Kortárs magyar drámák a DESZKA fesztiválon

Már Erdélyben is várja Erzsébet-tábor a gyermekeket

Már a Madarasi Hargita lábánál fekvő „Ivói Erzsébet-táborba” is jelentkezhetnek a gyermekek május 22-ig - közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

Az erdélyi táborhelyen az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány idén nyáron összesen nyolc héten át szervez ötnapos, négyéjszakás vakációs turnusokat. A határon túli kikapcsolódás Magyarország legnagyobb táboroztatási programjának keretében valósul meg.

A minimum 29, maximum 145 fős gyermekcsoportok számára hétfőtől péntekig az ivói táboron belül és azon kívül is minden helyi program ingyenes, továbbá a napi ötszöri étkezés, valamint a vonattal történő oda- és a visszautazás költsége is biztosított. Az Erzsébet Táborok a magyarországi ottalvós tábori nyaraláshoz hasonlóan, az erdélyi vakáció esetén is, 35 ezer forint összegű étkezési Erzsébet-utalvánnyal ismeri el a táborozó gyermekeket kísérő pedagógusok, felnőtt kísérők elhivatott, nyári iskolai szünidőben végzett munkáját.

A Madarasi Hargita lábánál fekvő „Ivói Erzsébet-táborba” a Közép-magyarországi régió – budapesti és Pest megyei – köznevelési, valamint gyermekvédelmi intézményei jelentkezhetnek. A pályázatokat május 22-ig lehet benyújtani az erzsebettaborok.hu weboldalról elérhető E-Táborok online jelentkezési felületen a július 8. és szeptember 1. között tartó nyári táborok valamely turnusára.

Az ivói Erzsébet-táborozás esetén egy nap az oda- és egy nap a hazautazás ideje, így összesen hét napos távollétet jelent a határon túli vakáció. Az indulásnak és a hazaérkezésnek is a budapesti Keleti pályaudvar a helyszíne, az utazás során 1-1 éjszakát a vonaton, hálókocsiban töltenek a gyermekek és az őket kísérő pedagógusok.

Az erdélyi táborozás mindössze 1000 Ft-os költséget jelent az érintett családok számára, amelynek befizetését a pályázó szervezet vagy egyéb intézmény is átvállalhatja. Az összeg magában foglalja a teljes ellátást, továbbá a környékbeli kirándulások útiköltségét és a különféle belépők árát is. Az utazás ingyenes, és minden tábori eszköz és program térítésmentesen vehető igénybe. Valamennyi Erzsébet-táborban kiemelten fontos a biztonság: az Ivói Erzsébet-táborban orvosi rendelő működik, valamint az Erzsébet Alapítvány állandó orvosi ügyelettel gondoskodik a gyermekek testi és lelki épségéről - közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

(Család.hu)