2019-05-30 00:00:00 Bondoró Utcaszínház Fesztivál Kapolcson

Itt a majális! – programajánló a hosszú hétvégére

Újabb hosszú hétvége van előttünk, négy nap pihenés és együttlét a családdal. Ehhez kínálunk érdekesebbnél érdekesebb programokat a zene, a kiállítások és a színház világából.

Majális

Városligeti Majális

Szombaton nyit és egészen keddig nyitva is tart a IV. Városligeti Majális, melyen a négy nap alatt 16 sztárfellépő várja a vendégeket.

Majális a Miniversumban

A Miniversumban a családi kirándulások kedvenc játékait készíthetjük el, köztük szélforgókat és papírsárkányokat, de aki szeretne, megtanulhat hosszan repülő papírrepülőt és papírhelikoptert is hajtogatni. Emellett irányíthatunk terepasztalt és lesz kulisszák mögötti tárlatvezetés is.

Virágültetés és családi nap

Ha május, akkor nem maradhatnak ki a virágok. A Nánási Udvarban szombaton már reggel 8 órától arcfestés és ugrálóvár, állatsimogató, Apacuka zenekar és persze virágültetés várja az érdeklődőket.

Színház

Mágikus állatok iskolája

Milyen érzés lenne, ha volna egy saját, csakis hozzánk kötődő állatunk, akivel még beszélgetni is lehet? Nos, ez kiderül pénteken 10 és 15 órától a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban.

Erdei kalamajka

Diring, Dorong és Durung (úgyis, mint három rabló) nagy terve egy királylány elfogása, hogy aztán a váltságdíjból jól meggazdagodjanak. Hogy sikerrel járnak-e, azt megtudhatjuk pénteken 10 és szombaton 11 órától a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában.

Vitéz László és Vas Juliska

A palacsintasütővel ördögöt űző híres magyar bábvitézt mindenki ismeri, most újabb kalandok várnak kicsikre és nagyobbakra a Budapest Bábszínházban szombaton és vasárnap fél 11-től.

Lány a sárkányhajóban

Lesz egy ősbemutató is (vasárnap 11 órától az Angyalföldi JAMK-ban), melyben választ kapunk a nagy kérdésre, nevezetesen hogy változtak-e a gyermekek az idő folyamán, vagy csak a világ változott meg körülöttünk.

Toda - a csoda gyermeknyelven

Orosz Klaudia bábjai a nézők szeme előtt változnak át, méghozzá a bábozás modern irányzatait is bemutatva a Kolibri Fészekben vasárnap fél 10-től és 11 órától.

A királylány bajusza

Adott egy meseszép királylány, aki nem akar férjhez menni, mert szívesebben olvas. Pedig a szülei mindent megtesznek, hogy párt találjanak neki, ő viszont már nagyon unja az állandó ostromot, ezért ravasz tréfát eszel ki az Újszínházban vasárnap 11 órától.

Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála

Ha már a királylány kezénél tartunk, erről szóló a szegénylegény Szerencsés János története, aki akkor kaphatja meg a király lányát, ha elhoz az ördög fejének a tetejéről három aranyhajszálat. Hogy szerencsével jár-e Szerencsés, kiderül a Budapest Bábszínházban hétfőn fél 11-től.

Pettson és Findusz

Maradjunk is a Budapest Bábszínházban, hétfőn 14 órától ugyanis életre kelnek Sven Nordqvist könyveinek címszereplői, a magának való falusi ezermester, Pettson és minden lében kanál macskája, Findusz.

Királyos mesék

A meséket mi más köthetné össze, mint a király, legyen az Móra Ferenc története vagy Pákolitz István választott meséi. Igazi beavatószínház maszkokkal, bábokkal, élő játékkal, közös énekléssel és zenével a Tücsöktanyán kedden fél 11-től.

Film és zene

Bűbáj herceg és a nagy varázslat

A hét egyik mozipremierje egy kellemes (és vicces) családi rajzfilm, melynek főhősét, Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, hiszen kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret. Ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet, márpedig 21. születésnapjáig rá kell lelnie, különben az átok beteljesedik.

Csíkos csoda

Hogyan lesz egy óraszerkezetből házikó, autó, repülő, csónak, gyermek és még sok más érdekes dolog? Minderre zene mellett derül fény a Tücsöktanyán pénteken fél 11-től.

Bumm, bumm, bumm!

Nem kell megijedni, semmilyen hangoskodás nem lesz, legfeljebb Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar koncertje lesz hangosabb, de annak örülünk, hiszen ezért megyünk el a Hatszín Teátrumba szombaton 11 órakor.

Minden más

Felfedezők Napja

A Millenárison az éghajlatváltozás lesz szombaton a középpontban. Megismerhetjük a tudományos felfedezések világát, belekóstolhatunk az expedíciók nyújtotta élményekbe, találkozhatunk kutatókkal és megtapasztalhatjuk, hogyan boldogulnánk egy expedíción.

Cerka Tinka és Szürke Lord

A Szamárfül Projekt és a Budaörsi Latinovits Színház közös előadásában a találékony cerkalánynak van szüksége némi segítségre. Kolorító völgyre Lord Grafith árnyéka vetülhet, ha nem vagyunk résen az Aranytíz Kultúrházban szombaton 11 órakor. Legyünk résen és legyünk ott!

Te jössz!

A társasjáték (újabb) virágkorát éli, a Kiscelli Múzeum kiállításán az Országos Kaszinótól a szabadulószobákig nézhetjük végig a történetét, interaktív módon. Utolsó lehetőség, mert a kiállítás vasárnap bezár.

Libabál

Egészen pontosan Gőgös Gúnár Gedeon – Libabál a Veronaki Zenekar családi gyermekkoncertjének címe, amit az Óbudai Kulturális Központban lehet megnézni és meghallgatni vasárnap 10 órától.

Növünk együtt

Az integrált családi napokra a Petőfi Irodalmi Múzeum vár minden gyermeket, aki még nem múlt el 12 éves, s önfeledt játékkal szeretné csillapítani kíváncsiságát és felfedezni a világ sokszínűségét. Természetesen a szülők is velük bolyonghatnak a mesék és kreatív foglalatosságok birodalmában vasárnap 10 órától.

Piros pókok a Sas-hegyen

A Sas-hegyi Látogatóközpont kedden 11 és 14 órakor induló túráján a pókok birodalmába kalauzolnak el minket neves kutatók (például Herman Ottó és Balogh János) nyomában.

Future Park

Szombaton nyit az Andrássy Élményközpontban a japán szakemberek által megálmodott, Magyarországon most bemutatkozó interaktív élményközpont. Gyermekek és felnőttek is megtapasztalhatják a szabadgondolkodás, illetve a csapatmunka fontosságát a kreativitás fejlődésében.

(csalad.hu)