2019-03-25 00:00:00 Nemzetiségi színházak fesztiválja Budapesten

Szabad a vers! – költészeti pályázat fiataloknak

Fiataloknak hirdet országos verspályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A Szabad a vers! című versenyre ismert magyar költők átírt alkotásaival jelentkezhetnek a fiatalok.

Országos verspályázatot hirdet Szabad a vers! címmel, általános iskola felső tagozatos és középiskolás tanulók számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága. A pályázók feladata, hogy a nagy költők családhoz köthető, családról, családtagokról, szülőföldről, kötődésekről szóló verseit újragondolják, átfogalmazzák.

Azt várják a fiatal alkotóktól, hogy az átírt verseket egy hónapon belül, május 11-éig küldjék el a csaladokeve.hu/szabadavers oldalra.

A szakmai zsűri tagjai Novák Katalin mellett Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Szarvas Rita irodalomtanár és Orbán János Dénes költő. A szakmai zsűri mellett a közönség is szavazhat. Az ünnepélyes eredményhirdetés május 26-án lesz, a főnyeremény egy 2 éjszakás családi pihenő, a legjobb alkotást beküldő osztályok pedig 1-1 millió forintos osztálykiránduláson vehetnek részt.

A 12 klasszikus alkotás, ami közül választani lehet, a magyar irodalom gyöngyszemei, ma is aktuális mondanivalóval a család, a családi kötődések, kapcsolatok, a szeretet örök témakörében. Petőfi Sándor: Egy estém otthon; Petőfi Sándor: István öcsémhez; Arany János: Családi kör; Arany János: Itthon; Ady Endre: Őrizem a szemed; Móra Ferenc: Mártonka levele; Kaffka Margit:Petike jár; Weöres Sándor: Buba éneke; Szabó Lőrinc: Lóci óriás lesz; Kosztolányi Dezső: Most harminckét éves vagyok; Kosztolányi Dezső: Lásd, kisfiam, ezt mind neked adom most; József Attila: Mama.

(Család.hu)