2019-03-25 00:00:00 Nemzetiségi színházak fesztiválja Budapesten

Ezért érdemes gyalogolni minden nap

Kutatások bizonyítják, hogy a napi minimum 15-30 perces séta drasztikusan javíthatja az ember megjelenését és egészségét is.

Tanulmányok bizonyítják, hogy a séta segít megelőzni és csökkenteni az Alzheimer-kór kockázatának kialakulását. Mindemellett javítja a mentális egészséget, csökkenti a stresszt és segít fenntartani az endorfinszintünk.

Ha hisszük, ha nem, a gyaloglás a szemünkre is pozitív hatást gyakorol. Furcsának tűnhet a kapcsolat, de a séta segít a glaukóma, a zöld hályog leküzdésében a szemnyomás enyhítésével.

Segít megelőzni a szívbetegségeket is. Az Amerikai Szívszövetség szerint a gyaloglás az egyik leghatékonyabb módszer a stroke vagy a szívinfarktus megelőzésében, a testmozgás serkenti a vérkeringést.

A gyaloglás, mint aerob testmozgás növeli az oxigén áramlását a véráramban és a tüdőben.

Kedvező hatással van a hasnyálmirigyre is. Nehéz elhinni, de az ilyesfajta testmozgás segít a cukorbetegség megelőzésében. Emellett javítja az emésztést is.

A séta segít megakadályozni a csonttömeg elvesztését és csökkenti a törések kockázatát, és csökkenti az ízületi fájdalmakat.

(Híradó.hu)