2019-03-25 00:00:00 Nemzetiségi színházak fesztiválja Budapesten

Húsvéti családi programajánló

Hosszú ünnepi hétvége kezdődik, és mi más lehetne alkalmasabb kellemes családi programok lebonyolítására, mint egy hosszú ünnepi hétvége? A húsvétolás és a családlátogatás közé érdemes beszorítani egyéb programokat is, ezekből ajánlunk most néhányat csütörtöktől hétfőig napi bontásban.

Csütörtök

Húsvétváró szünidei kézműves foglalkozás

Ünnepi hangulatban lehet közösen húsvéti tojásokat készíteni, ráadásul eddig kevésbé használt dekupázs technikával a Kispesti Munkásotthonban 10 órától.

Vakrandi - Földikutya csalogató

Az év emlőse a földikutya, vele és az őt legjobban ismerő kutatókkal találkozhatunk a Magyar Természettudományi Múzeumban 11 órától. A vetített képes előadás, játékok, fejtörők mellett Gryllus Vilmos is koncertet ad mindannyiunk nagy örömére.

Húsvét a házban

Családi kézműves foglalkozások, kézműves vásár, kiállítás várja a családokat a Klauzál Házban délután, 15 órai kezdettel.

A bagoly, aki félt a sötétben

A Kolibri Fészekben 15 órától borzonghatunk (persze csak játékosan), hiszen a félelem az élet része, miként ez ebből a nagyszerű darabból is kiderül.

Húsvéti játszóház

Aki tudja, mi az a berzselt tojás azért, aki nem, az azért látogasson el a Kőrösi Csoma Kőbányai KK-ba 16 órától, ráadásul tojástartót is lehet készíteni.

Péntek

Nyúl Péter

Nyúl Péter kalandjait a moziban is megnézhetjük (nemrég volt a bemutató), ám aki inkább a bábokat kedveli, annak pénteken fél 11-től a Budapest Bábszínházban a helye, hogy megtudja, mi történik akkor, amikor Nyúlmama tiltása ellenére Péter átszökik a szomszéd veteményeskertjébe.

Hetedhét varázslat

Amikor Bimbi elalszik, csodálatos dolgok történnek vele, kedvenc játékai mesélnek neki. Hogy mit, azt megtudhatjuk a Kassa - Trip Hajón fél 11-től.

PONT Fesztivál

Péntektől vasárnapig tart a PONT Fesztivál, melyen kreatív gyermekjátékok, húsvéti népénekek, tavaszváró dalok, mesék és sok változatos program várja a családokat a Várkert Bazárban. Mást ne mondjunk, a tojásfestés mellett flamencózhatunk, vagy megtanulhatjuk, hogyan készítik a horvátok a mézeskalácsot.

Szombat

Nyúlkaland

Megható mese a bocsánatkérésről egy nyúlcsalád életén keresztül. A nagy kérdés az, hogy vajon a felnőtteknek mindig igazuk van-e. Kiderül a Kassa - Trip Hajón fél 11-től.

Gombóc Artúr, a nagy utazó

Húsvétkor rengeteg édesség kerül elénk (nem is nagyon tudunk ellenállni neki), márpedig Gombóc Artúr legendásan nagy csokoládékedvelő. Az ő kalandjain izgulhatunk a Játékszínben 11 órától.

Húsvéti készülődés

Friss vesszőből készíthetünk ajtódíszt, természetesen nem maradhat el a tojásfestés sem – mindebben Farkas Réka iparművész segít a Mesemúzeumban 11 órától.

Húsvét a Várkert Bazárban

Színes családi programokkal, hagyományőrző foglalkozásokkal, koncertekkel, kiállításokkal, mesterségbemutatóval és gyermekprogramokkal várnak mindenkit szombattól hétfőig a Várkert Bazárban.

Vasárnap

Családi gumiszoba

Dolák-Saly Róbert gyermekműsorában a megzenésített versek és a saját dalok mellett tréfás találóskérdések, bűvészmutatvány, és némi rosszalkodás is helyet kapnak az Átriumban 11 órai kezdettel.

Az úgy volt...

A Hatszín Teátrumban szintén 11 órától élhetjük át (szülők esetében: újra) a Janikovszky Éva szeretetteli humorral megírt könyveinek hangulatát és üzenetét. Egyszerre nevettet és gondolkodtat el.

Világszép nádszálkisasszony

Valahol nagyon messze, a Szurokfekete tenger hetvenhetedik szigetén raboskodik a világ legszebb lánya, akit a Világot Járó Gonosz Boszorkány rabolt el… Ebből csak izgalmas kalandok kerekedhetnek ki, nem is csalódik az, aki 15 órakor ott ül majd a Thália Színház nézőterén.

Hétfő

Húsvéti gyermeknap

Húsvét hétfőn a Gozsdu Udvar 10 órától nyuszisimogatóval, sok zenével és mindenféle kreatív programmal várja a gyermekeket.

Rumini

Az utóbbi évtized egyik kedvenc mesealakjának kalandjain a Pesti Magyar Színházban izgulhatnak gyermekek és szülők 15 órától. Kérdés, Rumini ki tud-e keveredni a nagy kalamajkából.

(Család.hu)