2019-02-23 19:00:00 Csángó Bál a Millenáris parkban

Jó hírt kaptak a családkutatók

Immár az interneten is elérhető a pécsi katolikus egyházmegyei levéltár iratanyagának egy része. A többi között anyakönyvek, helytörténeti dokumentumok, jegyzőkönyvek váltak online hozzáférhetővé.

A levéltár igen gazdag iratanyaggal rendelkezik. Az egyházmegyei és a püspöki levéltár dokumentumai mellett a káptalani szövegek és a plébániák levéltári gyűjteménye is megtalálható a pécsi székesegyház melletti épületben.

Az iratok egy részét szakemberek digitalizálták az elmúlt három évben, hogy a kutatók a világhálón keresztül is hozzáférjenek a dokumentumokhoz.

Iktatókönyvek, 1895 utáni anyakönyvi másodpéldányok, az egykori egyházmegyei tanfelügyelőséghez köthető iratanyag, jegyzőkönyvek, helytörténeti dokumentumok, valamint a családfakutatásokhoz hasznos plébániai iratok – köztük keresztelési, házassági és halálozási anyakönyvek – kerültek a tárhelyre.

Adat- és személyiségvédelmi megfontolások miatt azonban az 1925 után keletkezett dokumentumok nem kutathatóak.

Az e-archívum szolgáltatásai bankkártyás előfizetéssel vehetőek igénybe: a felhasználók kéthetes, negyedéves és egész éves előfizetés közül választhatnak.

A levéltári iratanyagokhoz az e-archivum.pecsiegyhazmegye.hu oldalon lehet hozzáférni.

(MTI/csalad.hu)