2019-03-25 00:00:00 Nemzetiségi színházak fesztiválja Budapesten

Kezdődik az Erzsébet utalványok kézbesítése

Már a jövő héten megkezdődik a kézbesítés, és április közepéig minden érintett megkapja a 10 ezer forintos Erzsébet utalványt.

Még március 15-e előtt, jövő héten megkezdi az Erzsébet-utalvány kézbesítését 2,7 millió címzett részére a Magyar Posta – jelentette be a család-és ifjúságügyekért felelős államtitkár. Novák Katalin hozzátette: az Idősek Tanácsa kérésére döntött a kormány úgy, hogy a 2018. március 1-jén nyugellátásra, illetve nyugdíjszerű ellátásra jogosultak 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványban részesülnek.

A többletjuttatásra azért van lehetőség, mert a gazdaság tartósan pozitív pályára állt, folyamatosan nő a foglalkoztatottság, csökken a munkanélküliség egyre magasabbak a bérek. Az eredményekből minden generáció, így az idősek is részesülnek. Megjegyezte: nyugdíjasok - immár harmadik alkalommal - pozitívan fogadták ezt a döntést.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője kijelentette: a cél, hogy minden belföldi lakcímmel rendelkező érintett április közepéig megkapja a küldeményt. A kézbesítés Budapesten kezdődik, majd Pest megyében, a nagyobb városokban és a többi településen folytatódik.

A borítékban 4 darab 2000 forintos és 2 darab 1000 forintos címlet lesz, amelyek 2019. december 31-ég válthatók be. Azoknak, akiket nem magyarországi címen tartanak nyilván, áprilisban továbbítják az utalványokat.

Akik elsején még nem részesülnek nyugdíjban, mert kérelmük elbírálás alatt áll ugyan, de az első ellátást márciusban megkapják a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól, egy következő ütemben, áprilisban, illetve májusban szintén megkapják a nekik járó utalványt.

A borítékot a postások értékküldeményként kézbesítik, ennek értelmében azt a címzett, vagy közeli hozzátartozója veheti át. Ha senki nincs otthon, az értesítőn megjelölt hivatalban 10 napig tarják a küldeményt. Aki kifut a határidőből, az Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál kérheti az újbóli kézbesítést.

(csalad.hu)