2019-03-29 00:00:00 Kortárs magyar drámák a DESZKA fesztiválon

Még egy kis farsang

Noha a héten hivatalosan már véget ért a farsangi időszak, azért a hétvégi programok között még bőven találhatunk az ünnephez kapcsolódó kínálatokat. Ezek mellett természetesen színházi előadásokat, koncerteket és még sok egyéb érdekességet is ajánlunk a következő napokra.

Farsangi utóprogramok

Farsangi buli gyermekeknek

Ha farsang, akkor jelmez és jelmezverseny, méghozzá díjakért, természetesen zenével, tánccal és vetélkedővel. Mindez az Újhegyi Közösségi Házban pénteken 17 órától.

Gazdagréti Mini Karnevál

Mini karaoke, parti szemüveg készítése, mini diszkó, tombola, és persze sok-sok játék, tánc és gyermekkoncert várja a látogatókat a KULTI-ban szombaton 16 órától.

Állatok farsangja

Mindenféle állat bukkan fel a Corvin Művelődési Ház-Erzsébetligeti Színház színpadján szombaton fél 11-től, hogy megmozgassák a gyermekek fantáziáját.

Farsangi táncház

A Kobzos együttes zenéjére lehet mulatni az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban a Tücsöktanyán vasárnap fél 11-től.

Kőketánc

A télűző mulatságon természetesen zene, tánc, ének, játék, kézművesség és mese várja a gyermekeket a Marczibányi Téri Művelődési Központban vasárnap 10 órától.

Babaszínház: Állatok farsangja

A veszprémi Kabóca Bábszínház a Kispesti Munkásotthonban célozza meg az egészen kicsiket hangokkal, mozgással, és persze igazi színházi élménnyel vasárnap 10 órától.

Színház

Pettson és Findusz

Sven Nordquist alkotta meg az egyedül élő falusi ezermester, Pettson és minden lében kanál macskája, Findusz alakját és írt számtalan rendkívül népszerű történetet köréjük. Ebből láthatunk egy csokrot a Budapest Bábszínház Ország Lili stúdiójában pénteken 15 órától.

Szegény Dzsoni és Árnika

A mesét aligha kell bemutatni, most a vándorútra kelő szerelmespár történetét Szirtes Edina Mókus világzenéjével és Závada Pál szövegeivel kiegészítve izgulhatjuk végig a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában pénteken és szombaton 11 órától.

Macska voltam Londonban

Egy világsikerű regény, egy rendkívül vonzó város, és sokak kedvenc háziállata – a siker nem maradhat el. Nem is maradt, Paul Gallico regényének zenés színpadi feldolgozását a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban nézhetjük meg pénteken 10 és szombaton 15 órától.

Boribon és Annipanni

Marék Veronika hősein generációk nőttek fel, a történetekből készült darabot a Budapest Bábszínházban nézhetik meg kicsik és nagyobbak szombaton és vasárnap fél 11-től és 15 órától.

Hamupipőke

Ha Boribont és Annipannit nem kellett bemutatni, akkor fokozottan igaz ez a Hamupipőkére, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy a klasszikus mesét ezúttal a Karinthy Színház Hököm Stúdiójában láthatjuk szombaton 11 órától.

Doktor Proktor és a Holdkaméleonok

Jo Nesbo nevéről a felnőtteknek a kortárs krimiirodalom egyik legnagyobb alakja jut eszébe, a gyermekeknek viszont jó eséllyel Doktor Proktor alakja. A regénysorozat harmadik kötetéből született a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház (vasárnap 15 órától látható) előadása, melyben a hősök nemes egyszerűséggel megmentik Norvégiát és a világot.

Mozi

Ősember – Kicsi az ős, de hős!

A Csibefutam és a Wallace & Gromit alkotói az őskorig kalandoznak, hogy kiderüljön, a kőkorszaki törzs képes-e megmenteni életmódját – egy focimeccs végeredményétől függően.

Minden más

Te jössz!

A digitális játékok korszakában zavartalanul hódítanak a társasjátékok is, a Kiscelli Múzeum pénteken nyíló és április végéig látogatható kiállításán lesz minden a kaszinótól a szabadulószobákig, a malomtól a propaganda játékokig.

Gyapjúval a világ körül

Hagyományőrző kézműves foglalkozás a kelenvölgyi KULTI-ban pénteken 17 órától.

Aprók Tánca a Kolompos Együttessel

A Kolompos Együttest nem nagyon kell ajánlgatni, úgyhogy legyen elég annyi, hogy ezen a hétvégén az Óbudai KK – Békásmegyeri KH-ban láthatók pénteken fél 5-től.

Liszt-kukacok Akadémiája

Zenés beavató foglalkozás kisiskolásoknak a Zeneakadémián, mert nem lehet elég korán elkezdeni. Ha mégis konkrét időpontot kellene mondanunk, akkor az legyen szombat 10 óra.

Családi skót táncház

Akit vonzanak a skót táncok, az ne hagyja ki a Lipták Villa programját szombaton fél 11-től.

Mi újság?

A Kolibri Fészek-ben pénteken és szombaton fél 11-től kiderül, hogy a papír bármivé átváltozhat (a színházban biztosan), miközben kiderül, mit jelent nekünk a papír, mit kezdhetünk vele, mielőtt kidobjuk.

A Kutya éve

Családi délután kutyanaptár-készítéssel, Holdújévköszöntő workshoppal felnőtteknek és gyermekeknek a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban szombaton 15 órától.

A pacsirta éneke

Családi játszó a Várkert Bazárban vasárnap fél 11-től ügyességi-, énekes-, és mindenféle egyéb játékokkal.

Jó szórakozást mindenkinek!

(Család.hu, Fotó: Mónus Márton/MTI)