2019-01-22 17:00:00 Stresszkezelés gyermekeknek

Farsang minden mennyiségben

A hétvége ezúttal a farsang jegyében telik, rengeteg, az ünnephez kapcsolódó programon vehetünk részt. Azért természetesen ajánlunk mást is, szerencsére van miből válogatni.

Farsangolások

Állatok Farsangja

Az Állatkert háromnapos, péntektől vasárnapi tartó rendezvénye ismeretterjesztő és szórakoztató programokat is kínál. A gyermekek készíthetnek álarcokat, bábokat, részt vehetnek karneváli arcfestésen, valamint érdekes állattörténeteket hallgathatnak. A jelmezben, álarcban érkező 14 év alatti gyermekeknek a jegy most 100 Ft.

Télűző farsangi kézműves foglalkozás

A Kispesti Munkásotthonban pénteken 10 órától saját kezűleg lehet télűző farsangi álarcokat készíteni.

Farsangi készülődés

A Miniversumban játszóházi foglalkozásokon készíthetünk álarcokat és díszleteket az óvodai vagy iskolai farsangi bulikra egész hétvégén.

Farsangi Állati Zenés ABC

Bíró Eszter családi koncertjét szombaton 11 órától lehet meghallgatni a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

Farsangi mulatozás és télűzés a Vadrózsák Néptáncegyüttessel

Táncház, kézműves foglalkozás és fánksütés is várja a kicsiket és szüleiket a KULTI-ban szombaton 10 órától.

Csiribiri farsangi családi délután

Ahol egyszerre van színházi előadás és Kolompos-koncert, az csak jó mulatság lehet. A helyszín szombaton 15 órától a Klebelsberg Kultúrkúria lesz.

Saint-Saens: Az állatok farsangja

Az Állatok farsangja nagy kedvenc a gyermekek körében, nem véletlenül, hiszen a zenedarab szinte elénk varázsolja a különböző állatokat, szereplőket. A zenét ezúttal Görög Noémi és Enikő adják elő szombaton 15 órától a Klauzál Házban.

Farsang Óbudán

Az Óbudai Kulturális Központ sem marad ki a készülődésből, vasárnap 10 órától élő-bábos, zenés előadás, játékos és tanulságos farsangi történetek, ének, verstanulás, jelmezkészítés várja az érdeklődőket.

Farsangi elfeledett mézescsók

Kovácsovics Fruzsina koncertjét az ErőMűvházban élvezhetjük vasárnap 11 órától.

Színházi előadások

Zsuzsika hangja

A (Karinthy) Színházban a Hamupipőkére készülnek a színészek, Zsuzsika művésznő és Flórián művész úr. Amikor a gyermekek megérkeznek, beleshetnek a próbába, egy különleges világba, a színház varázslatába. Az előadás pénteken 10 órától tekinthető meg.

Mágikus állatok iskolája

Aligha akad gyermek, aki ne vágyna saját állatra, és ne ábrándozna el azon, hogy van egy saját, csak hozzá kötődő állata, aki megérti, és akivel beszélgetni is lehet. Nos, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban pénteken 10, szombaton és vasárnap 15 órától megtörténhet a csoda.

Spárga-tengeralattjáró

Mit keresnek a verebek a víz alatti spárga-tengeralattjárón? Hát VII. Moszat királyt, a zöldalgák urát el kell fogni ahhoz, hogy megszabadítsák a vízi világot a moszatrémuralomtól. A kaland vasárnap fél 11-kor kezdődik a Kolibri Fészekben.

Gingalló

Az előadás nagyszerű példája annak, amikor a minőségi zene találkozik a gyermeki fantáziával – a végeredmény egy bábkoncert Szalóki Ágival és természetesen az egésznek helyet adó Budapest Bábszínház művészeivel vasárnap fél 11-től.

Rémusz bácsi

A Holdvilág Kamaraszínház és a Batyu Színház előadásának főhőse egy kisfiú, aki sokat unatkozik, mert szüleinek nincs rá idejük, ezért el-elcsatangol, mígnem egy nap elkeveredik a szomszédban lakó ezermesterhez, Rémusz bácsihoz, aki csak mesél és mesél… Vasárnap 11 órától például az Angyalföldi JAMK-ban.

Mindenmás

Hangszersimogató klub

Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozást tart és minikoncertet ad gyermekeknek az Óbudai KK – 3K-ban szombaton 16 órától.

Családi Délelőtt – Térképem

A Ludwig Múzeumban lesz családi délelőtt szombaton fél 11-től Westkunst – Ostkunst címen a Válogatás a gyűjteményből című gyűjteményi kiállításhoz kapcsolódóan.

A medve és a macska

Vasárnap délelőtti családi játszóház a Várkert Bazárban ügyességi-, énekes- és mindenféle játékokkal.

(Család.hu, Fotó: Bruzák Noémi/MTI)