2019-01-22 17:00:00 Stresszkezelés gyermekeknek

Az ébren töltött órák zömét a digitális eszközeivel tölti az Y generáció

Naponta akár 11 órát is eltöltenek különféle digitális eszközökön az Y generáció tagjai - derül ki a Nielsen Egyesült Államokban végzett teljes körű, médiatartalom-fogyasztási szokásokat felmérő kutatásából.

A digitális eszközök meghatározó trendjei mögött az Y generáció kiterjedt eszközhasználata húzódik, hiszen a millenniumi generáció tagjai az ébren töltött órák kimagasló számát ezeken a készülékeken töltik.

A különféle tartalmak okostelefonon történő fogyasztásában kiemelkedő szerepet töltenek be a videós tartalmak, ezek népszerűsége jelentősen megugrik olyan tevékenységek során, mint az ingázás, a taxizás, az orvosnál várakozás. Ez a fajta passzív fogyasztás jelentősen megnöveli a napi médiaidőt, egyben hozzájárul az elfoglaltság, hasznos időtöltés érzetéhez.

Ezzel szemben az idősebb nemzedékek inkább a nagyobb képernyőket preferálják (televízió, laptop). A felmérésből kiderül az is, hogy minél fiatalabb az adott tartalomfogyasztó, annál kisebb az általa használt készülék (tablet, okostelefon).

Az Y generáció tagjai a korai elfogadók közé tartoznak, vagyis hamarabb fogadják el az újabb digitális készülékeket. Jóllehet az idősebb korosztály tagjai szintén digitáliskészülék-használók, az Y generáció tagjai hamarabb és jellemzően nagyobb számban használják az újdonságokat; mivel „véleményvezérek”, viselkedési és használati mintájukat pedig idővel átveszi a többi kütyütulajdonos.

(Család.hu)