2019-01-16 19:30:00 Nemzetek zenéje - spanyol-argentin est az Urániában

Nagyszülők a Média a családért díj fókuszában

Átadták a Várkert Bazárban a Média a családért 2017-es díjakat. Az eseményen Lévai Anikó azt mondta, itt az ideje, hogy az idősebb generációra is több figyelem jusson. Novák Katalin kijelentette: szükség van az újságírókra, hogy a valós tényeket közvetítsék a családok felé. A Média a Családért díjat Élő Anita, a Heti Válasz újságírója kapta.

Családba élni olyan bástyát jelent, amelyet más közösség nem adhat meg. Egyebek mellet így fogalmazott Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége a Média a családért 2017-es díjátadóján. Mint mondta, a nagycsaládosok életük legnagyobb eredményének tartják, hogy megőrizhetik ezeket az értékeket. A család azonos élményanyagból él, tagjainak közös a nyelve, szempillantásokból is értik egymást, az életükben jelen van a szeretet és a humor is.

Megjegyezte: 2018 a Családok Éve. Ez azt jelenti, hogy mindenhol tetten érhető a családok iránti figyelem. Szerinte, ha ma a családokról beszélünk, akkor sokan kizárólag a kisgyermekes párokra gondolnak, pedig a nagyszülők jelenléte nagyon fontos. Kijelentette: itt az ideje, hogy erre a generációra is több figyelem jusson. Az alapítvány idén azokat a cikkeket, kezdeményezéseket díjazta, amelyek a nagyszülőkről szóltak.

Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár arról beszélt: ma a hírek és álhírek, politikai indíttatásból tényszerűnek álcázott riportok miatt sok negatív megítéléssel kell szembe nézniük az újságíróknak. Olyan szakemberek, riportok kaptak ma díjat, akik nem abban bíznak, hogy nem találni kivetnivaló a munkájukban, hanem akik vállalják, hogy kiállnak a családi értékek mellett. Ő is megerősítette: 2018 a Családok Éve. Úgy fogalmazott: nagy szükség van az újságírókra, hiszen a támogatások akkor érnek valamit, ha az érintettek tudnak róla. Megjegyezte: a Családok Éve nem a többlet támogatásokról szó, hanem a figyelemről, a családbarát gondolkodásról. Ebben segíthetnek az újságírók.

1. Média a Nemzedékekért Díj:

- Közönség díj: Finy Petra: Békén kell hagyni a gyerekeket - interjú egy 92 éves óvónővel – wmn.hu

- Szakmai díj: Horváth Ágnes, Horváth Szilárd, a Kossuth Rádió Napközben című műsor munkatársai

- Emmi különdíj: Jobbágyi Zsófia: Dicsérj, dicsérj, dicsérj - Magyar Hírlap

2. Külhoni Média a Családért díj

- Szakmai díj: Kis Réka: Otthontalan memoár

3. Média a Családért díj

- Közönség díj: Kozák Annamária: Apa akadémiáról szóló interjú- Katolikus Rádió

- Szakmai díj: Élő Anita: Melyik nem kellett volna? - Heti Válasz

(Család.hu, Fotó: Máthé Zoltán/MTI)