2019-05-30 00:00:00 Bondoró Utcaszínház Fesztivál Kapolcson

Családias környezetben erősödhetnek a PICi babák Pécsen

Korszerűsített, felújított és meghitt közeg várja a koraszülött babákatJelentős fejlestések könnyítik meg a zalaegerszegi és a pécsi kórházban a koraszülöttek felépülését, és támogatják édesanyjuk kényelmét.

A Zala megyei Szent Rafael Kórházban a Perinatális Intenzív Centrumban (PIC) otthoni körülmények között, édesanyjuk mellett gyógyulhatnak a legeslegkisebbek: a koraszülött babákat a több forrásból érkezett segítségeknek köszönhetően mostantól új, vidámabb kórtermek és modern családi szoba várja, kellemesebbé téve a kórházban töltött heteket.

A Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Neonatológia Tanszéke pedig komplett mellszívó rendszerre, az édesanyák kényelmét szolgáló gázrugós és KIM székekre, valamit csecsemőkocsikra fordította a kapott támogatás összegét.

A Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Neonatológia Tanszéke különböző eszközökkel bővült a NaturAqua és KORE által nyújtott támogatásból annak érdekében, hogy a koraszülöttek szebb és ideálisabb körülmények között fejlődhessenek. Az anyatejmennyiség jelentősen megnövekszik, ha az édesanyának lehetősége van a saját gyermeke inkubátora mellett fejni. A klinika ezért az inkubátorok melletti anyatej lefejésére alkalmas komplett mellszívó rendszert szerzett be.

Az új, gázrugós laborszék pedig az édesanyák helyzetét abban könnyíti meg, hogy kényelmesen ülve még többet maradhassanak gyermekük inkubátora mellett. A vidám színekben pompázó, nagy teherbírású KIM székekben kifejezetten komfortos a már stabil állapotú koraszülötteket ölben tartani vagy etetni. A színes, gurulós csecsemőkocsikban az anyukák könnyedén kivihetik babájukat a látogatókhoz.

(Család.hu)