2019-01-22 17:00:00 Stresszkezelés gyermekeknek

Generációkat hoz össze a cirkusz – elkezdődött a fesztivál

A világ legkomolyabb szakemberei jöttek el a XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválra, hogy megnézzék a fiatal, vagy új számot létrehozó művészek előadását – mondta a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója.

Fekete Péter a pályakezdő artisták gáláján hozzátette: a fiatal művészek 30 cirkuszigazgató előtt mutatják be tudásukat.

Az esemény vendége volt a család- és ifjúságügyekért is felelős államtitkár. Novák Katalin kijelentette: 2018 a Családok Éve, és a cirkusz szorosan összefügg a családokkal. A nézőtéren és a manézsban is három generáció tud együtt lenni.

Novák Katalin megjegyezte: a Családok Évéhez a Fővárosi Nagycirkusz is csatlakozott, és azt az ígéretet tette, hogy még jobban érvényesíti a családbarát szempontokat. Az államtitkár a jelenlévő utazó cirkuszok igazgatóitól is ezt kérte.

Személyes élményként elmondta, hogy gyermekeivel sokat jár az intézménybe. Azért szereti a cirkuszt, mert egyfelől ugyanaz, mint 30 évvel ezelőtt, ám mégis egészen más. Ugyanazért a nevetésért, izgalmakért jártak és járnak ma is ide a gyermekek, felnőttek, de évről évre lenyűgöző újdonságokkal találkozhat a közönség – fogalmazott.

(MTI, Fotó: Kovács Tamás/MTI)