2018-12-14 18:00:00 A Magyar Rádió Gyermekkórusának karácsonyi koncertje

Átvették több szociális intézmény fenntartását az evangélikusok

Átvették több, korábban állami működtetésű szociális intézmény fenntartását az evangélikusok január 1-jétől, ezzel ezerrel nőtt a helyek száma intézményeikben - közölte a Magyarországi Evangélikus Egyház.

Az egyház olyan területeken működő intézmények fenntartását vállalta, ahol erős gyülekezeti háttérrel rendelkeznek - írták a közleményben.

Az egyház eddig is több mint negyven - idősek, fogyatékossággal élők gondozására szakosodott - intézményt működtetett szerte az országban. Ezekhez csatlakozott most a dunakeszi Életfa Rehabilitációs Intézet, a pszichiátriai betegek ágfalvai otthona és a Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum.

Emellett a Tolna megyében eddig a DÁM Önkormányzati Társulás által működtetett intézmény Hegyhát Evangélikus Szeretetszolgálatként folytatja munkáját, valamint az Ótemplomi Szeretetszolgálat telephelyeként működik tovább a korábban a Körös-szögi Kistérségi Társulás által fenntartott Csabacsüdi Idősek Otthona.

"Az átvett intézmények saját, korábbi célkitűzéseit teljes mértékben elfogadva feladatunknak érezzük, hogy lakóink környezetükkel megelégedve, ahhoz jól alkalmazkodva: hozzátartozóikkal, gyermekeikkel, rokonokkal, barátokkal a kapcsolatot fenntartva éljenek. Láthatóan és érezhetően evangélikus légkörben, szeretetben, a megszokott kimagasló szakmaisággal kívánjuk folytatni az új intézmények lakóinak gondozását" - idézték Krámer Györgyöt, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos irodaigazgatóját.

(MTI, Fotó: Komka Péter/MTI)