2018-12-15 00:00:00 Adventi Forgatag Tokajban

Programajánló az év első hétvégéjére

Az új esztendőben is folytatjuk jó szokásunkat, és próbálunk csalogató hétvégi programokat összeválogatni az egész család számára. Az első 2018-as hétvégén mindenesetre érdekes színdarabokat, cirkuszi előadást és egy kellemesnek ígérkező filmpremiert is találtunk.

Színház

Már megint kezdik!

Mármint nem mi (mi folytatjuk), hanem az azonos című darab 12 év körüli hősének szülei. Hicks ugyanis kettesben él az édesanyjával, amióta szülei elváltak. Most azonban úgy tűnik, az édesapja esetleg visszaköltözik hozzájuk. Hogy mi lesz ebből, az kiderül a Kolibri Pince Színház és Teázóban pénteken 18 órától.

A karácsonyi rózsa legendája

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban pénteken és szombaton is 11 és 15 órától nézhetjük meg ezt a darabot, ami voltaképpen egy csodálatos költői mese a hit erejéről, a csodákról, és az isteni gondviselésről, rablókkal, szerzetesekkel, gyermekekkel. Kell ennél több?

Diótörő

Nem nagyon kell ajánlgatni a Budapest Bábszínház zenés pantomim- és bábjátékát. Aki nem látta még a Diótörőt bármilyen formában, az most pótolhatja például ezzel a bábváltozattal szombaton fél 11-től és 15 órától.

A kis herceg

Mindannyiunk gyermekkorának meghatározó könyve most mesemonológ formájában kerül színpadra a Hatszín Teátrumban szombaton 11 órától.

Téli mesék

A Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház szombat 11 órás előadásában két mese látható, az egyik a Holle anyó, a másik pedig egy kortárs darab, Az elfelejtett lények boltja.

Világszép nádszálkisasszony

Ismét egy klasszikus mese a Thália Színház - Arizona Stúdiójának tolmácsolásában a Szurokfekete-tenger hetvenhetedik szigetén raboskodó szépséges lányról és kalandjairól szombaton 11 órától.

A szorgalmas és a rest lány

Egy mese, melyben a rest lány felismeri, hogy csak akkor várhat jutalmat, ha ő maga is megtanul önzetlenül adni. A Holdvilág Kamaraszínház előadása az Angyalföldi JAMK-ban látható vasárnap 11 órától.

Gengszter nagyi

Ha a darab is olyan élvezetes, mint a könyv, akkor kár kihagyni. Márpedig a hírek szerint így van, úgyhogy mindenképpen érdemes vasárnap 17 órától elmenni a Budapest Bábszínház - Ország Lili stúdiójába, és elgondolkodni David Walliams kortárs angol író elsősorban kiskamaszoknak szóló darabján, mely kitaszítottságról, kívülállásról, a különbözőség elfogadásáról is szól.

Kippkopp és Tipptopp

A Kolibri Fészek előadás az egészen kicsiket (a 3 év alatti gyermekeket) célozza, mert az utóbbi években megdőlt az a tétel, hogy picikkel nem érdemes színházba menni. Dehogynem, ha jó és nekik való a darab, márpedig a Kippkopp és Tipptopp jó és nekik való. Bizonyítékot rá vasárnap 9.30 és 11 órától szerezhetünk.

Békaherceg

A Pódium Színház előadásában a gyönyörű, de gonosz, és a csupa szív, de magányos hercegnő életébe pillanthatunk be a Kőrösi Csoma Kőbányai KK + KÖSZI-ben vasárnap fél 11-től.

A négyszögletű kerek erdő, avagy a játéknak soha nincs vége

Lázár Ervin feledhetetlen klasszikusát ismét csak nem ajánlgatnánk külön, látni kell és kész. Például a Madách Színházban vasárnap fél 11-től.

Mindenmás

Bábos Mesekuckó

Bábjáték babáknak, mozgással, kézműveskedéssel a Kispesti Munkásotthonban pénteken fél 11-től.

Újévköszöntő cirkuszi családi délután

A Magamura Alkotóműhely előadásában Varázs Tamás bűvész műsorát, zsonglőrműsort is láthatunk, valamint kézműves játszóház várja az érdeklődőket a Klebelsberg Kultúrkúriában szombaton 15 órától.

Környezettudatos játékgyár

Spatula katapult, kupak kattogó, mozgó szárnyú lepke – ezeket az érdekességeket is el lehet készíteni Milner Angéla vezetésével az Óbudai Platán Könyvtárban szombaton 11 órától.

24. Betlehemi jászol kiállítás

Vasárnap zár a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár kiállítása, melyen iparművészek, népművészek, hivatásos és nem hivatásos alkotók által készített betlehemi jelenetek, valamint a témakörhöz kapcsolódó alkotások láthatók.

Kőketánc

Zene, tánc, ének, játék, kézművesség, mese várja a gyermekeket a Három királyok napi táncházban a Marczibányi Téri Művelődési Központban vasárnap 10 órától.

Mozi

Tad, az utolsó felfedező

Az év első hetére jutott egy érdekes (egyébként spanyol) filmpremier is, ami egyszerre vicces és kalandos, a szereplők csetlése-botlása mellett mitológiai ismereteket is átad.

Jó szórakozást!

(Család.hu)