2018-01-22 19:00:00 Csak tiszta forrásból gálaműsor Szekszárdon

Idén 1700 milliárd forinttal több jut a családoknak

Idén, vagyis a családok évében 1700 milliárd forinttal több támogatás jut a családoknak, mint a Fidesz-KDNP kormányzásának kezdetén, 2010-ben - jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Többek közt több pénzt fordítanak a gyermekek ingyenes étkeztetésére és tankönyvellátására is - közölte.

Rétvári Bence elmondta: a 2010-es 30 milliárd forinttal szemben idén 79 milliárd forint használható fel a gyermekek ingyenes étkeztetésére. Már nemcsak a nyári, hanem az őszi, téli és tavaszi szünetekben is igénybe vehető ez a juttatás, és összességében kétszer annyi gyermek jut ingyen meleg ételhez, mint korábban.

Ugyanakkor egymillió gyermek kapja ingyen a tankönyvet, amire 12 milliárd forintot költ a költségvetés - fűzte hozzá.

Amennyiben a Fidesz-KDNP folytathatja a kormányzást, 2018-ban továbbra is megmaradnak, illetve bővülnek ezek a juttatások, miközben az ellenzék elvenné ezeket - mondta a politikus.

Az államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című pénteki adásában arról is szólt, hogy idén növekszik a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény felhasználásának jövedelemhatára is, 5 százalékkal.

Ez azt jelenti, hogy még többen vehetik igénybe az olyan ingyenes természetbeni juttatásokat, mint a gyermekétkeztetés - mondta Rétvári Bence.

(MTI)