2019-01-22 17:00:00 Stresszkezelés gyermekeknek

Ha valami ingyenes a neten, mindig gondolkodjon el, miért!

A hirado.hu számolt be az egyik legnépszerűbb internetes filmnéző oldal egy kevésbé ismert "funkciójáról", amit jó ha tud, mielőtt elindítja az esti mozit.

Több olyan oldalt is találni a neten, ahol a legújabb filmeket, sorozatokat nézhetjük, nos nem épp legálisnak nevezhető módon. Ezeken az siteokon nem kell fizetnünk a kívánt tartalomért, mégsem jön ingyen a szórakozás.

Míg a legtöbb ilyen oldal a felugró ablakokon és bannereken megjelenített reklámból szerzi a bevételét, addig egyes weboldalak már továbbmentek, írja a hirado.hu a makay.net publikációjára hivatkozva.

A közismert moovie.cc oldal üzemeltető már nem csak reklámokat helyeznek el, hanem egy olyan kódot is futtatnak a háttérben, mely segítségével a látogatók gépeit kriptobányászatra használhatják.

Ha most homlokát törölve dől hátra, hogy nincs is itt olyan nagy gond, nézzük meg mit jelent ez a gyakorlatban.

A felhasználók jelentették, hogy a filmek nézése közben a számítógépük processzora akár 70-90 százalékos teljesítményen is pörög. Asztali masinák esetén ez még csak kellemetlen, de egy vezeték nélküli eszköz sokkal gyorsabban merülhet a script hatására.

Különösen veszélyes lehet, ha mondjuk az ágyban fekve laptopról próbálnánk filmezni, mivel a megnövekedett igénybevétel hatására a gépek üzemi hőmérséklete megnő, és ha nem gondoskodunk a meleg levegő megfelelő kiáramlásáról, a túlmelegedés akár súlyos gondokat is okozhat a gépben.

A hirado.hu összegyűjtött pár hasznos bővítményt, amivel blokkolhatjuk a nem kívánt scripteket.

(hirado.hu/csalad.hu)