2019-05-30 00:00:00 Bondoró Utcaszínház Fesztivál Kapolcson

Karácsonyi programajánló

Az év legizgalmasabb, legszebb időszakát éljük, hiszen a hétvégén már beköszönt a karácsony. Ilyenkor a szülők egyik legnagyobb kihívása (a bevásárlás és készülődés mellett), hogy hova vigyék a gyermekeket (a nagyszülők…), amíg ők mindent előkészítenek. Ebben is segítünk, de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen azért nem csak vasárnapra ajánlunk programokat!

Advent és előkarácsony

A legtöbb helyen utolsó napjaikat élik az adventi vásárok, jellemzően szombaton vannak nyitva utoljára – szóval még érdemes kilátogatni. Természetesen mindet nem tudjuk felsorolni, de azért néhányat érdemes kiemelnünk.

Budapesten a Bazilika elé mindenképpen megéri egyszer kilátogatni, de aki nem szereti a túl nagy tömeget, az elmehet a Hegyvidékre, ahol gyertyagyújtás, mellett koncertek, gyermekprogramok, táncbemutatók várják a látogatókat.

Vagy ki lehet menni Óbudára, ahol a Fő téren igazán hangulatos körülmények között sétálhatunk, korcsolyázhatunk, vásárolgathatunk. Koncertek, varázslatos fények, ételek-italok, karácsonyi kézműves vásár – mindent megtalálni, ami megalapozhatja a karácsonyi hangulatot.

A legtöbb kerületben, városban is vannak kisebb-nagyobb adventi események, például a budafoki Piactéren, ahol a vásár mellett forralt bor főző verseny, kreatív foglalkozások, interaktív gyermekműsorok, és persze jégpálya vár mindenkit.

Karácsony a Nagytétényi Kastélyban

A Nagytétényi Kastélyba még pénteken érdemes ellátogatni, akkor zár ugyanis a rendezvénysorozat, melyben kiállítás, családi játékok, kosztümös tárlatvezetés, kézműves foglalkozás várja a családokat.

Karácsonyi készülődés a Halszem Meseműhellyel

A Mesemúzeumban készülődhetünk kicsit az ünnepekre szombaton 11 órától a gyermekekkel.

Színház

Nagy klasszikusokat és szívet melengető retróelőadást is láthatunk a következő napokban a színházakban.

A dzsungel könyve

A Pesti Színházban pénteken este 7 órától látható A dzsungel könyve egyértelműen az első kategóriába tartozik, aki még nem látta, az nézze meg, aki pedig látta, az alighanem meg akarja nézni megint.

Móka Miki és barátai

Ha A dzsungel könyve a klasszikus, akkor a Móka Miki és barátai egyértelműen a múltidézés. A szülők többsége alighanem emlékszik gyerekkorából a Zsebtévére – ez az anno rendkívül népszerű program elevenedik meg pénteken 15 órától a Hatszín Teátrumban.

Kifejezetten retróelőadásról van szó Boci csokival, Piros Mogyoróssal, Meggy Márkával és Traubiszódával, no és rengeteg korabeli zenével. A gyermekek megismerhetik szüleik gyermekkorát, a szülők pedig nosztalgiázhatnak egy jót.

Szegény Dzsoni és Árnika

A jól ismert történet egy vándorútra induló szerelmespár történetét meséli el. Bónuszként Szirtes Edina Mókus (világ)zenéje és Závada Péter dalszövegei szolgálnak a Budapesti Operettszínházban szombaton 11 órától.

Kerekítő manó és az évszakok

Kerekítő manó és barátja, Kacska macska történetének különlegessége, hogy mindig az éppen aktuális évszakot mutatják be. Úgyhogy készüljünk fel a télre a Hatszín Teátrumban szombaton délután 3 órától.

Hoppá-hoppá!

A Budapest Bábszínház előadásában egy rendmániás cica és egy kissé esetlen vadkan kénytelenek áttelelni egy lerobbant kisbuszban az erdő közepén. Mondanunk sem kell, hogy számtalan vicces helyzetet élhetünk át velük pénteken és szombaton egyaránt fél 3-tól.

Amerikából jöttem

Már a műfaj is érdekes, hiszen családi jazz-színházról van szó Kálloy Molnár Péterrel és a Modern Art Orchestrával. Az előadás a színház és a humor erejével hozza közelebb a jazz műfaját a jövő zenehallgatóihoz, de a gyermekeket elkísérő szülők és nagyszülők is biztosan jól szórakoznak majd a Müpában szombaton 11 és délután 4 órától.

Diótörő

Nem múlhat el a karácsonyi időszak Diótörő nélkül, ezúttal a Budapest Bábszínházban lehet megnézni ezt a szép mesét pantomim- és bábjáték formában vasárnap fél 11-től és délután 2 órától. Ez tehát az egyik helyszín, ahová december 24-én délután el lehet vinni az izgatott gyermekeket a készülődés közepette.

A boldog herceg

A másik ajánlatunk a Kolibri Fészekben vasárnap fél 11-től látható A boldog herceg, ami alig 45 percben idézi meg a karácsony hangulatát.

Mozi

Ferdinand

Ha pedig egyik darab sem nyerte el a tetszésünket, elvihetjük a gyermeket a Ferdinand című animációs filmre, amit most csütörtöktől vetítenek a mozik. A címszereplőt, a hatalmas, ám aranyszívű bikát veszélyessé nyilvánítják, elviszik őt otthonról, ám ő eldönti, kerüljön bármibe, hazamegy.

Reméljük, sikerül valamilyen érdekes programot találni, a legfontosabb azonban mégis az, hogy együtt legyen a család!

(Család.hu)