2019-05-30 00:00:00 Bondoró Utcaszínház Fesztivál Kapolcson

Iskolabüfé-fesztivál kezdődik

Iskolabüfé-fesztivált indít szombaton az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), a cél az, hogy az üzemeltetőknek és a vásárlóknak is segítsenek az egészséges étrend kialakításában - mondta az intézet élelmezési és táplálkozástudományi főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Cserháti Zoltán megjegyezte: iskolás korban alakulnak ki a későbbi fogyasztói szokások, és ebben jelentős szerepe van annak, hogy mi érhető el a gyermekek számára otthon vagy az iskolában. Ezért is olvasható az OGYÉI honlapján a témával kapcsolatos ajánlás arról, mit forgalmazhatnak az iskolai büfék, és mit nem.

Mint mondta, vannak olyan élelmiszerek, amelyek egyszerre egészségesek és vonzóak a fiatalok számára, a zöldségek és gyümölcsök mellett. Ide sorolta a tejtermékeket, valamint a teljes kiőrlésű pékárukat is.

(MTI)