2018-10-20 15:00:00 Darules a Fehér-tónál

A kínos igazság a fogyókúráról

A fogyókúra egyelőre soha el nem múló divatnak tűnik, ám miközben rengeteget lehet olvasni arról, milyen fontos, hogy egészségesen étkezzünk, ne legyünk elhízva, a diéta egyénekre lebontott társadalmi hatásairól már kevesebbet hallani. Pedig lenne miről.

Rendkívül tanulságos például Brigid Delaney újságíró, a Wellmania című könyv szerzőjének története, aki rengeteg pénzt fizetett egy olyan fogyókúráért, amitől aztán olyan rosszul érezte magát, hogy szinte ki sem bújt az ágyából.

Csak vizet és teát ihatott, ami gyakorlatilag kizárta az esti haveri találkozókat. Ami nem is volt akkora baj, mert egyébként is állandóan olyan fáradt volt, hogy ki sem mozdult a házából. Mi több, annyira feszélyezettnek érezte magát, hogy beszélni sem nagyon beszélt senkivel.

Ráadásul erre a kínos igazságra senki sem figyelmeztette előre. A mardosó éhségre, a komoly súlyvesztésre igen, de az elszigeteltségre nem.

„Nem az éhség volt a legkeményebb benne (noha nagyon nehéz volt megélni), és még csak nem is a céltalanság. Ha gyakorlatilag kiiktatod az étkezést az életedből, akkor az egyik legfontosabb dolgot is eldobod vele: a társasági életed” – mesélte a Mamamiának adott interjúban.

„A leggyakrabban valamilyen étkezés köré szervezve találkoztam a barátaimmal. Így noha csak pár hétig fogyókúráztam, már ez alatt az idő alatt is nagyon magányosnak éreztem magam. Nehéz volt találkozni velük, mert nagyon kényelmetlen, amikor mindenki eszik, és rendeli a nagy kajákat, így aztán szinte el sem hagytam a házat” – tette hozzá Brigid Delaney.

A fogyókúra alatt odáig eljutott, hogy a lakótársa ételét nyúlta le, megrágta, de nem nyelte le, hanem kiköpte a kukába, hiszen csak az ízét akarta érezni. Az is előfordult, hogy az edény oldalát nyalogatta az ízek kedvéért.

„Egyik nap egy nagyon fontos üzleti megbeszélésem volt a fogyókúra félideje környékén, és nem lehetett elhalasztani. A hölgy egy kávézóban akart találkozni, ahol reggelit rendelt, mert persze nem tudta, hogy fogyókúrázom. Egyik pillanatban elfordult, és akkor előtört belőlem a vadállat, fogtam a reggelijét is betömtem a számba. Amikor megfordult, az étele potyogott ki a számból” – emlékezett vissza.

Mi volt a legnehezebb része a fogyókúrának? Brigid szerint az, hogy olyan volt, mint egy kivert kiskutya a menhelyen, aki csak annyit szeretne, hogy valaki vegye magához.

„Egyszer hosszan követtem egy pizzafutárt, mert annyira intenzív volt a pizzák illata, hogy azt sem tudtam, mit csinálok” – mesélte.

(csalad.hu)