2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Hétvégi programajánló – kutatóktól a jégkorongig

Ezen a hétvégén is rengeteg program várja a kikapcsolódni vágyókat, ráadásul most rendezik a Kutatók Éjszakáját, de lesz mesenap a Ferencvárosban, és a magyar jégkorongsport is a születésnapját ünnepli – van tehát miből válogatni.

Kutatók Éjszakája

Most hétvégén rendezik meg a Kutatók éjszakáját, természetesen idén is több helyszínen. Például pénteken már kora délután érdemes ellátogatni a Klebelsberg Kultúrkúriába, ahol IQ akadályversenyek, fizikai és kémiai kísérletek várnak mindenkit, biztosan nagy élmény lesz.

Ha a 13 óra túl korai lenne, akkor kicsit később, fél 4-től irány a Magyar Természettudományi Múzeum, hiszen interaktív tudáspróba, ismeretterjesztő előadások is lesznek, de információt kaphatunk az ásványokról és kiderül az is, mi történik az ásatások után. A programok ingyenesek, de regisztrálni kell.

Ferencvárosi Mesenap

Szombaton immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Ferencvárosi Mesenapot, amit 10 órakor az Alma együttes koncertje nyit, de átadják „A Négyszögletű Kerek Erdő Mesélője” című szobrot, kihirdetik a „Lázár Ervin meseországa” rajzpályázat nyerteseit, lesz műsor és táncház a Bartók Táncegyüttessel, fellép a Gardrób Művészeti Csoport, és az Apnoé zenekar is.

Fesztivál

Csütörtöktől vasárnapig tart a Jövő-Idő elnevezésű Budapest Transzfer Fesztivál, melyen írók, nyelvészek, jövőkutatók, politológusok, filmesek és képzőművészek mutatják be optimista vagy pesszimista elképzelésüket a jövőről. A gyermekek videojátékot készíthetnek és Mikrobi-workshop várja őket, de lesz Időfutár városi játék is.

A X. Civil és Nemzetiségi Napon az Óbudai Pikniken Szalóki Ági koncert, néptáncbemutató, vásári komédiások, gólyalábasok, mutatványosok, lovaglás, íjászat és még számos program várja az érdeklődőket. Mindez szombaton már egészen kora reggeltől.

Színház, film

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház péntek délutáni, Rövidzárlat című előadása igazán aktuális témáról, a mobiltelefonokról és arról szól, hogy ki van a kijelző mögött.

Maradva még a Kolibriben, vasárnap délután 15 órától megnézhetjük, milyen volt macskának lenni a brit fővárosban, azaz Paul Gallico nagysikerű regénye, a Jennie, te drága színpadi változatát Macska voltam Londonban címmel.

A kisebbeknek szól szintén vasárnap, 11 órától a Mesemúzeum programja, melyen Mézga Aladár és Mikrobi nyomába eredhetünk.

Vasárnap délelőtt 10 órától ismét Kakaómozi lesz az Óbudai Kulturális Központban, ezúttal az Aladdin, a tolvajból lett herceg című rajzfilmet lehet megnézni. Emellett kézműves foglalkozás is várja a gyermekeket.

Mindenmás

Idén 90 éves a magyar jégkorong, ennek megünneplésére nagyszabású (és kora délutánig ingyenes) programsorozat vár szombaton kicsiket és nagyokat a Papp László Sportarénában. Lesznek ügyességi játékok, vetélkedők, digitális platformok, és persze a sportág rengeteg legendás alakjával is találkozhatnak az érdeklődők.

Aki inkább mesehősökkel kertészkedne, az szombaton délelőtt a Füvészkertben teheti ezt meg a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack elnevezésű program keretében.

Szintén szombaton (10 órától) lesz a Magyar népmese napja a Magyarság Házában, ahol játszóház, filmvetítések, zenés-mesés gyermekelőadások várják a látogatókat.

A kispesti Templom téren szombaton fél 11-től Mihály-napi búcsút rendeznek, bábszínházzal, koncertekkel, fakörhintával, mindenféle egyéb játékokkal, programokkal.

A Sas-hegyi Látogatóközpontban vasárnap délelőtt 11 órától az Állatok Világnapja alkalmából kalauzolnak el a pókok világába.

(Család.hu)