2019-05-30 00:00:00 Bondoró Utcaszínház Fesztivál Kapolcson

Tízezren néztek drónokat és robotokat a Várkert Bazárban

Hétvégén a Várkert Bazár adott otthont az ország leginspiratívabb tudományos rendezvényének a Tudományok Fővárosának, melyre több mint tízezer ember látogatott ki. A STEM fókuszú rendezvényen a természettudományok úttörői mutatkoztak be, a látogatók pedig robotokat, drónokat és temérdek érdekességet csodálhattak meg a kiállítók jóvoltából.

A Balog Zoltán fővédnökségét élvező fesztivál célja nem kisebb volt, mint a tudomány és a tudományos pálya népszerűsítése és a legfrissebb kutatási eredmények bemutatása. A rendezvényen kiemelt fókuszt kaptak a manapság STEM-ként emlegetett, természettudományos területek.

A Magyar Villamos Művek főtámogatásával megrendezett esemény megnyitóján Dr. Palkovics László államtitkár elmondta, hogy a technológia területei gyorsabban fejlődnek, mint azt gondolnánk, éppen ezért lényeges lépést tartani, hiszen aki a fejlesztési folyamatokba nem száll be, az könnyedén lemaradhat.

 

„A tudomány egy olyan fantasztikus dolog, melynek eredményeire, például egy drónra vagy robotra egyik pillanatban még rácsodálkozunk egy rendezvényen, a következőben pedig már a mindennapi életünk szerves részévé válik” –mondta Bartók Marcell a Vízió Budapest tudománykommunikációval foglalkozó ügynökség vezetője, a rendezvény főszervezője.

„Magyarországon abban a speciális helyzetben vagyunk, hogy az egyetlen igazán kiaknázható erőforrásunk a szürkeállomány, amit csak akkor tudunk igazán kihasználni, ha a Tudományok Fővárosához hasonló rendezvényeken a fiatalok megismerkednek azzal, hogy a tudományok igenis izgalmasak, a kutatói, fejlesztői pálya pedig valós alternatíva” – tette hozzá a főszervező.

(Tudományfővárosa.hu, Fotó: Tudományfővárosa.hu)