2019-05-24 18:00:00 Máté Bence - Vértelen vadászat - Előadás

50 településen épül tornaterem

A sport nemcsak nevel, de egységet, közösséget is teremt, megtanítja a gyermekeket egymásért küzdeni, ezért is fontos, hogy ma csaknem 50 településen zajlik iskolafejlesztési beruházás hazánkban – mondta Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár a Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban megépült Zichyújfalui Fekete István Tagiskola új tornatermének átadóünnepségén. 

Zichyújfalu új tornatermének átadása jelentős esemény a település életében, hiszen a község minden lakója régóta várta már, hogy birtokba vehesse ezt a csodálatos létesítményt – kezdte ünnepi beszédét Szabó Tünde. Kitért arra is, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban jelenleg is csaknem 50 településen zajlik iskolafejlesztési beruházás, folyamatosan zajlanak az elkészült tornatermek, tanuszodák, tantermek átadásai. Ezek a sportlétesítmények elsősorban a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeit biztosítják, de lehetőséget teremtenek településeken élőknek is a sportoláshoz, a mindennapos testmozgáshoz.

Szükség van a sportra – folytatta az államtitkár –, ami nemcsak nevel, hanem egységet is teremt: megtanítja a gyermekeket egymásért küzdeni, megtanítja őket a csapatban gondolkodásra, a közös célok kitűzésére és elérésére. Az a gyermek pedig, aki ilyen közegben nő fel, hasonló értékrendben fog élni – hangsúlyozta Szabó Tünde.

A magyar kormány elkötelezett amellett, hogy egészséges, a kiegyensúlyozott életvezetéshez szükséges kompetenciákkal rendelkező fiatalok nőjenek fel, akik felnőttként is életük alapvető részének tartják a rendszeres testmozgást. Ezt a célt szolgálja a mindennapos testnevelés bevezetése, és az annak feltételeit biztosító Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program is, amely része annak a nagy volumenű iskolafejlesztésnek, amelyhez hasonló harminc éve nem volt Magyarországon - olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményében.

(Család.hu)