2018-06-20 00:00:00 VR szemüveg és apródképző Udvardon

Már gyermekkorban érdemes tenni a szívinfarktus megelőzéséért

A túlsúlyos gyermekkor egyenes út a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, akár már egész fiatalon is. Mivel a Magyar Kardiológusok Társasága szerint nem lehet elég korán kezdeni a prevenciót, a Szívünk Napjára fiataloknak hirdet programot. 

Hazánkban minden ötödik gyermek túlsúlyos. Az elmúlt 20 évben gyakorlatilag megháromszorozódott az elhízott gyermekek száma, amely továbbra is rohamosan nő. Az elhízott gyermekek szüleinek a fele nem is észleli és gondolja, hogy gyermekének a súlyával probléma lenne.

Pedig az elhízás a szív- és érrendszeri megbetegedések előszobája, amelynek nemcsak kockázata jelentős, de sokkal korábban ki is alakulhat a baj. A fiatalok akár már a 30-as éveikben is számolhatnak krónikus betegségekkel, de agyvérzéssel, vagy infarktussal is.

A Magyar Kardiológusok Társasága éppen ezért irányítja most a társadalom figyelmét a gyermekekre. A Szívünk Napja alkalmából meghirdetett ,,Fuss az iskoládért!” program a mozgásra ösztönöz.

A Társaság szeptember 24-én mindenkit a Millenáris Parkba vár, az erre a napra meghirdetett közös futásra. A „Fuss az iskoládért!” akció az egyetlen, ahol a részvétel élménye mellett még saját iskolájukért is versenybe szállhatnak a résztvevők.

A „Fuss az iskoládért!” akció egy játékos, családoknak, gyermekeknek szervezett futás, amely során a résztvevők általános vagy középiskolák javára gyűjthetnek pénzt. Minden részvétel a programban és minimum lefutott (vagy lesétált) egy kör a támogatók jóvoltából 500 forintot ér. Ezt lehet a befutás után felajánlani egy tetszőlegesen választott oktatási intézménynek. A programban résztvevő iskolák között a felajánlások arányában összesen egymillió forintnyi sportszerutalványt osztanak ki.

A jelentkezési lapot legkésőbb szeptember 19-ig a fussaziskoladert@sensationevent.hu e-mail címre elküldeni.

(Család.hu)