2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Ónodi-Szűcs Zoltán megbízóleveleket adott át

A Michalicza-ösztöndíj Bizottság elnökének és tagjainak megbízóleveleket adott át Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. 

A közleményben kiemelték: a kormány számára kiemelten fontos, hogy biztosítsa a magasan képzett, hivatástudattal és megfelelő gyakorlati tapasztalattal rendelkező egyetemi végzettségű és specializált szakképzettségű ápolók utánpótlását. Ennek érdekében hozta létre a Michalicza-ösztöndíjat, melynek célja a felsőfokú végzettséggel rendelkező ápolók támogatása a mesterfokozat, illetve az okleveles ápoló szakképzettség megszerzésében.

Az ösztöndíjprogram működtetéséhez a vonatkozó kormányrendelet értelmében egy nyolctagú Ösztöndíj Bizottság létrehozása szükséges. A Bizottságba a Magyar Rektori Konferencia, a képzésben részt vevő egyetemek – a Semmelweis Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, illetve a Szegedi Tudományegyetem -, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Ápolás és Szülésznő tagozata, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, valamint a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája is 1-1 főt delegál. A tagok felkérése és az elnök megbízatása három évre szól.

Az érintett szervezetek javaslatának megfelelően megbízólevelet vehetett át:

A Magyar Rektori Konferencia részéről Dr. Kiss-Tóth Emőke.

A Semmelweis Egyetem részéről Dr. Balogh Zoltán.

A Pécsi Tudományegyetem részéről Dr. Oláh András.

A Debreceni Egyetem részéről Ujváriné Dr. Siket Adrienn.

A Szegedi Tudományegyetem részéről Dr. Papp László.

Az Egészségügyi Szakmai Kollégium Ápolás és Szülésznő tagozata részéről Mészáros Magdolna.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara részéről Pap-Szekeres Anita.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája részéről Takács Gyula.

A kormány a jövő évi költségvetésben 1,15 milliárd forintot biztosít a Michalicza-ösztöndíj pályázatainak fedezetére. Az ösztöndíj mértéke a képzés első félévében 640 000 forint, majd a második félévtől kezdődően félévente 320 000 és 640 000 forint közötti összeg lehet. Az ösztöndíj legfeljebb három féléven keresztül folyósítható.

(Csalad.hu)