2018-06-20 00:00:00 VR szemüveg és apródképző Udvardon

Budapest biztonságos város a vizes vb idején is

A rendőrség már több mint két éve készül az ország eddigi legnagyobb sportrendezvényére. A hatóságok a világbajnokság idején folyamatosan elemzik a lehetséges biztonsági kockázatokat – tudta meg a Karc FM az ORFK szóvivőjétől.

Gál Kristóf a Hangoló című műsorban kifejtette: a londoni, párizsi és berlini, teherautós merényletekhez hasonló veszélyhelyzeteket egyrészt fizikai akadályok felállításával igyekeznek megelőzni, de több száz térfigyelő kamerát is elhelyeztek a rendezvények helyszínein, az odavezető utakon, illetve a sportolók szálláshelyeinek környékén.

Gál Kristóf elmondta, a rendezvény egésze alacsony biztonsági kockázatú, de természetesen a lehető legrosszabbra is fel vannak készülve. Az ORFK a Terrorelhárítási Központtal, az Alkotmányvédelmi Hivatallal, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal,  az Országos Meteorológiai Szolgálattal és az Országos Mentőszolgálattal együtt, közösen dolgoznak Budapest biztonságáért.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra is, hogy a rendezvény kiemelt biztonsági intézkedései ellenére nem lesz kevesebb rendőr sem a fővárosi kerületekben, sem a határőrizeti egységekben.

(karcfm.hu)