2017-06-24 12:00:00 Múzeumok éjszakája gyerekeknek - Magyar Nemzeti Múzeum

Miért fogyasszunk spenótot?

Finom és egészséges, tele van értékes tápanyagokkal - ezt alighanem mindenki tudja a spenótról. Akad azonban néhány további szempont, amelyet fogyasztás előtt érdemes figyelembe venni - olvasható a hazipatika.com cikkében.

Ha tehetjük, mindig bébispenótot vegyünk, minél nagyobbak ugyanis a levelek, annál öregebbek és fásabbak. Ezen felül kutatások szerint azok a spenótlevelek, amelyeket fénynek kitéve tárolnak, több tápanyagot tartalmaznak, mint amelyeket sötétben.

A spenót nyersen is egészséges, de megfőzve még inkább, mivel szervezetünk a nyers spenótból kevésbé képes felvenni a tápanyagokat, mint a pároltból vagy a főttből. Mindazonáltal a legegészségesebb módja a spenótfogyasztásnak, ha levet vagy turmixot készítünk belőle. A kutatások szerint így hasznosulnak legjobban a benne lévő vitaminok és tápanyagok.

A spenót nemcsak a szemeknek és a csontoknak tesz jót, hanem az emésztésnek is. Megakadályozza a székrekedés kialakulását, védi a bél nyálkahártyáját, ezen kívül segít megtisztítani a vastagbelet a lerakódott salakanyagoktól. Ráadásul a bőr számára is hasznos: különösen száraz bőrűeknek érdemes belőle sokat fogyasztani.

A teljes cikket a hazipatika.com oldalán olvashatja el.

(hazipatika.com)