2019-03-24 10:00:00 Hagyományos tojásfestés és meseszövés Máriakéménden

Novák Katalin: új lehetőségek nyílnak meg az Erzsébet-táborokon belül

Három új lehetőség nyílik meg az Erzsébet-táborokon belül, vasárnaptól a nagyszülők és az unokák, az egyszülős családok, valamint a két gyermeket nevelő családok is jelentkezhetnek az Erzsébet-táborokra - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára gyereknapon, vasárnap, a Családok budapesti világtalálkozójának zárórendezvényén.

Az államtitkár hozzátette: a nagyszülők pályázat keretében tölthetnek együtt egy hetet az Erzsébet-program keretein belül. A másik lehetőség az egyszülős családokat célozza, az is pályázhat, aki egyedül neveli gyermekét vagy gyermekeit, és a kétgyermekes családok is jelentkezhetnek a programba - mondta Novák Katalin. Mindhárom esetben vasárnaptól lehet beadni a jelentkezéseket - közölte az államtitkár.

Novák Katalin kiemelte: a turizmusban a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve meghirdetik a családbarát turizmust. A kormány azt akarja elérni, hogy minden vendéglátóhelyen, szállodában legyenek tekintettel a kisgyermekkel vagy nagyszülőkkel érkezőkre. Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány arra törekszik, hogy jövőre a turizmus is valóban családbarát legyen.

Emlékeztetett arra is, hogy 2018 Magyarországon a családok éve lesz. Novák Katalin bízik abban, mindenki érezni fogja majd, hogy Magyarországon a családok vannak a középpontban.

A vasárnapi budapesti gyermeknapi fesztivál szakmai partnere az MTÜ, kiemelt partnere a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap. A fesztivál védnöke Novák Katalin.

(MTI)