2019-03-24 10:00:00 Hagyományos tojásfestés és meseszövés Máriakéménden

Jelentősen átértékelődik az apák szerepe - előadások a Családok XI. Világkongresszusán

A harmonikus családi élet eléréséhez a férfiak apa-szerepét és a nők anya-szerepét kellene megerősíteni – hangsúlyozta Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Szervezetének elnöke a Családok XI. Világkongresszusának második napján, az anyaság és az apaság témakörét körbejáró szekció ülésén.

Kardosné Gyurkó Katalin hozzátette: legfontosabb igénye a gyermekeknek, hogy a szülők szeressék egymást és érezzék a családban a harmóniát. A családokban leginkább az édesapa az, aki a családfenntartó, az édesanya pedig az otthoni teendőket látja el. Tudatosítani kellene, hogy az apa azért van adott esetben kevesebbet a gyermekekkel, mert így tudja biztosítani a család jólétét.

Folyamatosan keresni kell az egyensúlyt és igyekezni kell egymást megérteni – tette hozzá a NOE elnöke.

A szekcióbeszélgetésen Bedő Imre, a Férfiak Klubja Nonprofit Közhasznú Kft. alapítója, vezetője elmondta: az apáknak törekednie kellene arra, hogy minőségi időt töltsenek gyermekeikkel.

A mai világban a gyermekek úgy nőnek fel, hogy hiányzik a férfiminta, ami pedig szükséges ahhoz, hogy egészséges családok jöjjenek létre. A Férfiak Klubja például férfimotivációs mozgalommal igyekszik mintát nyújtani a férfiaknak, gyermekeknek - számolt be az eőadó.

Thomas Wykes, a Springtime of Faith elnöke szerint a fiatalok fókuszában nem a szülővé válás áll, hanem inkább a jó tanulmányi eredmények, a karrier, ritkán hallani azt, hogy „az első számú feladatom, hogy felkészüljek legfontosabb küldetésemre ,az anya vagy apa szerepre.” Véleménye szerint a feleség, illetve a férj szerepre kellene vágyni elsősorban, ezután jöhet csak az anya és az apa szerep.

A Springtime of Faith keresztény szervezet emiatt a házasság előtt álló fiatalokkal például erről is sokat beszélget. Kialakítottak szinte egy új nyelvet, amellyel a közösségükben a családról, az apa-anya, férj-feleség feladatairól, szerepeiről tudnak beszélgetni.

Leonor Tamayo, a Profesionales por la Ética elnöke felszólalásában kijelentette, hogy az édesanyák és édesapák szerepe egyaránt fontos, de meglátása szerint a nőknek vissza kell kapniuk saját egészséges öntudatukat, amelytől a Gender-ideológia elterjedése miatt eltávolodtak. A nőknek különleges tulajdonsága, képessége az, hogy életet tudnak adni, erről nem szabad lemondaniuk - hangsúlyozta.

Bedő Imre hozzátette, egy belső vágyat kell kelteni az emberekben, hogy rá akarjanak lépni a gyermekvállalás útjára.

„Be kell vonni az embereket, előadásokat kell tartanunk, hogy lássák, mennyivel jobb, ha valakinek van apja és anyja. A férfiaknak a 21. században arra van szükségük, hogy érezzék a különleges hasznukat. A statisztikák szerint pusztán a jelenlétüknek a családban óriási szerepe van, mind a saját egészségük, mind gyermekeik jövője szempontjából. Ehhez nem csak a férfiakat kell motiválni, hanem a nőket is meg kell győzni az apa fontosságáról”- tette hozzá a Férfiak Klubja alapítója.

(csalad.hu)