2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

A családokat szombaton várják a Nagy Sportágválasztó szervezői

Száznyolc sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők edzők és szakemberek irányításával pénteken és szombaton a jubileumi, 20. Budapesti Nagy Sportágválasztón a Merkapt Sportközpontban. "Nagy büszkeség a jubileumi esemény, vagyis az, hogy a kezdeményezés megélte a tizedik évet" - mondta Kiss Gergely, a Nagy Sportágválasztó szóvivője az esemény szerdai sajtótájékoztatóján.

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó szerint jó ötlet volt életre hívni egy olyan rendezvényt, mely közel hozza a gyerekekhez és a családokhoz a sportot, s ahol lehetőség van sportoló példaképekkel, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes versenyzőkkel találkozni. Hozzátette, reméli, hogy az idén is elérik, sőt, túlszárnyalják az eseményenkénti több mint 20 ezres látogatói számot.

Imre Géza olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőrvívót tavaly ősszel megdöbbentette a sportágválasztón tapasztalt hatalmas érdeklődés, melyhez hozzájárult a riói olimpia sikere is. A BHSE vívója elmondta, hogy egyesülete több szakosztállyal lesz jelen a hétvégén, vele pedig pénteken találkozhatnak az érdeklődők.

Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos, aki a kezdetektől résztvevője az eseménynek, kiemelte, hogy sportágának standja előtt mindig sokan várakoznak. "A válogatott sportolók érzik annak a felelősségét, hogy személyes jelenlétükkel sok gyereket csábíthatnak a rendszeres mozgásra" - mondta Storcz, aki az idén újraindult olimpiai ötpróba mozgalom kajak-kenu sportág felelőseként kiemelte, hogy a Nagy Sportágválasztón olimpiai ötpróba pontokat is lehet majd gyűjteni.

A mindkét napon 9 és 17 óra között látogatható ingyenes esemény nyitónapja a hagyományoknak megfelelően ezúttal is az előre bejelentkezett oktatási intézményekből érkező csoportoké, míg szombaton a családokat várják a szervezők. A Nagy Sportágválasztó lesz a helyszíne a Mol Tehetségtámogató Program sport kategóriája idei eredményhirdetésének, a díjakat Szilágyi Áron kétszeres ötkarikás bajnok kardozó adja majd át.

(mti)