2019-06-22 00:00:00 Két nap a tudatosabb vásárlásért

Idén Kecskemét környékén is lesz Muzsikál az erdő

Erdei séták szakvezetéssel, kenutúra, madárhang felismerő verseny, koncertek és emlékplakett avatás is szerepel a Muzsikál az erdő a hírös városban elnevezésű rendezvény három helyszínén május 26. és 28. között - közölte a Muzsikál az Erdő Alapítvány vezetője. Szabó Lajos elmondta: az ország három térségében jelentkező Muzsikál az erdő rendezvénysorozat célja felhívni a figyelmet az erdő és a zeneművészet erejével a környezettudatos életvitelre.

Kiemelte, a Muzsikál az erdő a hírös városban programsorozat első eseményét május 26-án a Kecskeméti Arborétumban rendezik meg. A szakvezetéses sétán megismerkedhetnek a résztvevők az arborétum élővilágával, de lesz kerékpártúra és erdei koncert is. A hangversenyen fellép a Nemesszeghy Márta Vegyeskar és Orosz Zoltán harmonikaművész is.

A rendezvények május 27-én a hetényegyházi Nyíri erdőben - a Szent Hubertus Parkerdőben és a Vackor Vár Erdei Iskola területén - folytatódnak. A gyermekeket erdei kézműves és sportfoglalkozások, bábszínház, a Csörömpölők Együttes és az M. Bodon Pál Állami Zeneiskola Mesezenék című műsora várja. Szerveznek továbbá kerékpártúrát, gyógynövény- és gombabemutatót, valamint természethez kötődő fotókiállítást is. A Millenniumi Hársfakör lombkoronája alatt szólal meg a Corpus Harsona Quartett és a 10 éves Cimbaliband koncertje.

Mint mondta, különösen színes és gazdag gyermeknapi programokkal készülnek a szervezők Lakitelek-Tőserdőn, a szabadstrandon május 28-án. Kézműves foglalkozások, bábelőadás, sárkányeregetés, íjászat, lovagoltatás, élőzenés táncoktatás, hangszerbemutató, gyermekkoncertek, környezettudatos divatbemutató, gyermekrajz- és fotókiállítás, valamint madárhang-felismerő verseny szórakoztatja majd a gyerekeket és felnőtteket.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai szakvezetéses erdei sétával és kenutúrával várják az érdeklődőket, a sportolni vágyók pedig szervezett kerékpártúrával érkezhetnek a helyszínre. Fellép a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Pál István Szalonna és Bandája, valamint a Kecskemét Táncegyüttes. Ünnepélyes keretek között felavatják a Józsa Judit kerámiaszobrász által készített Összetartás emlékplakettet, mely a rendezvény egyik fontos üzenetét jelképezi.

A Kecskemét környéki programsorozat júliusban a Mátrai Művészeti Napokkal folytatódik, majd ősszel Gyula térségében zárul, melynek keretében a határon túlra, Nagyváradra is eljut.

A rendezvényhez kapcsolódóan gyermekrajz pályázatot hirdettek, a fenti kép a 4,5 éves, mosonszentmiklósi Radics Hanna  rajza.

(mti)