2019-01-23 19:30:00 Bogányi Gergely koncertje a Zeneakadémián

Idén is keresi a családbarát vállalatokat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is várja a családbarát vállalat díjra pályázó kis-, közepes és nagyvállalatok jelentkezését - közölte Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke.

A mozgalom a kitüntetéseket olyan cégeknek adományozza, amelyek a munka és a magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, megkönnyítve ezzel a gyermekvállalást.

Ujvári Enikő, a civil szervezet munka-magánélet munkacsoportjának vezetője hozzátette: a családbarát díjra beadott pályázat ma már annak a fokmérője, hogy egy vállalkozás mennyire van felkészülve a munkaerőpiac kihívásaira. A munkacsoport vezetője szerint, aki nem képes család és emberbarát vállalatot működtetni, aki nem képes bizalmi légkört kialakítani a vállalaton belül, valamint elutasítja a rugalmas munkaszervezési formákat, az vélhetően hosszú távon nem lesz versenyképes.

Ujvári Enikő hozzátette: a vállalkozások a balansz@haromkiralyfi.hu címre beküldött regisztrációt követően szeptember 18-ig adhatják be pályázataikat, majd november 14-én lesz az eredményhirdetés a Családbarát vállalat gála 2017-en. A három fődíjas mellett idén is kiosztják a pályázók között a családbarát címet azoknak a vállalatoknak, akik bár nem lettek a legjobbak, de szintén példaértékűek lehetnek a családbarát szemlélet kialakításában. Ujvári Enikő szólt arról is, hogy a pályázatokban egyebek mellett a vállalatoknál alkalmazott családbarát intézkedéseket, az ezek mögött húzódó stratégiát, valamint a munkáltató és a munkavállalók közti kommunikációt vizsgálják majd.

A Kopp Mária által 2009-ben alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom abban vállal szerepet, hogy a tervezett gyerekek meg is szülessenek Magyarországon. A civil szervezet egyebek mellett társkereső programokkal, nyitott konferenciákkal, valamint a családbarát vállalat díj meghirdetésével tesz ezért.

(MTI)