2017-10-18 00:00:00 Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

Budapesti városkalauz gyerekeknek

Tudja, mi volt valaha a körút helyén? És azt, hogy ki volt Budapest vőlegénye, és miért hívták kocka bárónak? Hallott róla, miért kerülte messziről Ferenc József a budapesti Operát? Gondolta volna, hogy Európában azért épült elsőként nálunk földalatti, mert az Andrássy utat akkoriban gyönyörű fakocka burkolat fedte, amit nem akarták tönkretenni?

Mindezekről a Mesélő Budapest – Térképek, rejtélyek, fotók címmel megjelent, gyermekeknek szóló városkalauzban olvashatnak részletesen.

Mesélő Budapest

A Kolibri Gyermekkönyvkiadó gondozásában megjelent könyv szerzője, Tittel Kinga idegenvezető tájékoztatása szerint a kötet elsősorban a magyar nyelvű közönségnek szól, és olyan épületekre, szobrokra és ikonikus helyszínek érdekességeire hívja fel a figyelmet, amelyek mellett sokan mindennap elhaladnak, csak nem csodálkoznak rá.

A családi útikönyv abban szeretne segíteni, hogy ne csupán külföldiek járhassák turistaszemmel Budapestet, hanem az itt lakók is felismerjék, milyen gyönyörű városban élnek – fogalmazott Tittel Kinga, aki szerint a kötetet a szülők, nagyszülők mellett pedagógusok is haszonnal forgathatják, például osztálykirándulások alkalmával.

Számtalan kép és térkép, érdekességek, különlegességek, fogalomtár és Ki kicsoda? teszi a kötetet még színesebbé és izgalmasabbá.

(csalad.hu)