2017-09-27 19:00:00 Pesti Képmás-est: A háló csapdájában és védelmében

Tízezer adag ételt oszt ki Ételt az Életért Alapítvány

Karácsony alkalmából az Ételt az Életért Alapítvány 10 ezer adag meleg ételt és 6000 tartós élelmiszercsomagot oszt ki országszerte a rászorulóknak.

Az akciók csúcspontja a 3 napos karácsonyi ételosztás a fővárosban. Itt naponta 1500 db, több mint 20 összetevőből álló csomag, 1600 adag ebéd, tea és édesség várja az érkezőket, ami a családoknak komoly megtakarítást jelent.

Az ételosztást évről évre hírességek segítik, kifejezve elhivatottságukat az Ételt az Életért karitatív tevékenysége iránt: Fischer Iván, Marjai Judit, Moldvai Kiss Andrea, Réz András, Vadon Jani, Vasvári Csaba és mások, de velünk lesz a NOÉ Állatotthon is.

"A legnagyobb kihívás ilyenkor a hideg, ezért a gyors kiszolgálás érdekében évek óta dupla osztósoron szolgáljuk ki vendégeinket - mondja Szilaj Péterné szóvivő. - A helyszínre érkezők sorszámozott karszalagot kapnak, ami garantálja, hogy nekik biztosan fog jutni a csomagból és az ételből. A karszalagokat 9 órától lehet átvenni, így kérjük, senki se fagyoskodjon hajnaltól a téren. Az egyetlen, amit az Ételt az Életért munkatársai ilyenkor kívánnak, hogy legyen jó idő. De ha szakad a hó, mi akkor is ott leszünk, hisz ez a kötelességünk".

Az Ételt az Életért ünnepi ételosztásaiban napi 120-150 önkéntes segédkezik. A szakácsok reggel 4:30-kor kezdik a főzést, napi 250 liter teát, 160 liter darapudingot és 800 liter meleg egytálételt készítenek. Az ételre bárki jogosult, aki végigállja a sort.

(MTI)